Напій для гурманів: що таке ІРА і з «чим його їдять»

Напій для гурманів: що таке ІРА і з «чим його їдять»

India Pale Ale – один з найпопулярніших сортів пива. Так, уже кілька разів його варили й у луцькій броварні «КарабасБарабас». Про те, що ж це за пиво розповіли у закладі.

India Pale Ale – вже в назві має прив’язку до регіону. Проте, не варто думати, що варити його почали в Індії. Насправді усе почалося в Британії, яка колонізувала півострів, а тому туди треба було постачати провізію. Звичайне пиво не витримало б такої довгої мандрівки, а консервантів ще не існувало. Тож пивовари вирішили створити доволі міцний напій з концентрацією хмелю. Саме так і з’явилося ІРА.

Згодом його розпробували й у інших регіонах. Багато гурманів кажуть, що саме з India Pale Ale розпочалася їх любов до крафтового пива. Напій вирізняється гіркотою та яскраво вираженим післясмаком. 

Пивовари невтомно експерементують з цим видом пива, додаючи до класичних нові інгредієнти. Наразі в броварні «Карабас Барабас» можна скуштувати Wild Berry IPA Чорниця&Ожина. До речі, під час приготування використовували лише американські сорти хмелю.

Якщо ж говорити про те, з чим смакує ІРА, то тут думки розходяться. Проте саме ягідні види чудово підійдуть до сирного плато та навіть десертів. Адже солодкий смак трішки забере гірчинку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку проведуть благодійний аукціон, щоб допомогти дітям з вадами мовлення
Наступна новина У школах Луцька даватимуть електронні квитки і місцевим, і приїжджим учням
Останні новини
Схожі новини