Нардеп Стернійчук пояснив, чому не підтримав Констанкевич на посаду віце-спікера

Нардеп Стернійчук пояснив, чому не підтримав Констанкевич на посаду віце-спікера

Обранець від «Слуги народу», лучанин Валерій Стернійчук пояснив, чому не голосував за кандидатуру землячки Ірини Констанкевич на посаду заступника голови Верховної Ради.

Нагадаємо, під час першого засідання Ради 29 серпня депутати обирали президію. Група «За майбутнє», куди увійшли волинські мажоритарними-самовисуванці, запропонувала кандидатуру Ірини Констанкевич. Проте більшістю голосів посаду віце-спікера отримала Олена Кондратюк.

Серед волинян, які не підтримали Ірину Костанкевич – Олександр Колтонович із «Опозиційної платформи – За життя» та Валерій Стернійчук.

«На засіданні фракції ми обговорювали кандидатури. Професійні якості найкраще оцінили в Олени Кондратюк, представниці «Батьківщини». Це було командне рішення і я вирішив прислухатись до думки більшості, хоча, звісно, зважаючи на коріння, я міг проголосувати за Констанкевич. Але вважаю, що незалежно від посад, всі депутати від Волині мають дбати про рідний край», – пояснив Стернійчук.

Депутат каже, що ніхто із волинських колег до нього не звертався з проханням підтримати Констанкевич. Про те, що землячка буде подавати свою кандидатуру на віце-спікера дізнався із преси.

Загалом Валерій Стернійчук розповідає, що враження від першої сесії – «позитивні. В першу чергу через те, що змогли проголосувати таку гору проектів».

Депутат розповідає, що «в час ночі було таке відчуття, що зможу працювати до ранку».

Також волинський обранець прокоментував, чому залишили Міністром внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Йому поки не знайшли гідної заміни. Розглядали різні кандидатури, говорили про заступників, загалом було чотири варіанти, але жоден із них не є гідною заміною», – пояснив Стернійчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Куди піти на День Луцька. Програма заходів
Наступна новина «Пан Курчак» відкрив нову птахоферму
Останні новини
Схожі новини