Нардепка від «Слуги народу» поскаржилася на малу зарплату

Нардепка від «Слуги народу» поскаржилася на малу зарплату
Галина Третьякова

Народна депутатка від фракції «Слуга народу», голова комітету соцполітики Галина Третьякова назвала замалою заробітну плату парламентів, щоб якісно забезпечувати їхню роботу.

Про це вона заявила в інтерв’ю hromadske.

«Депутатська заробітна плата не тільки для депутата. Вона невелика, можна навіть сказати, що в реаліях для того, щоб забезпечити роботу народному депутату, вона замала», – вважає Третьякова.

Вона уточнила, що депутатам нараховують у середньому 42 тисячі гривень на місяць «брутто», а «на руки» (після відрахування податків) вони отримують 32-35 тисяч залежно від того, чи брав парламентар відпустку.

«Тут дуже якісь цікаві правила нарахування, бо зарплату ми отримуємо раз на місяць, у нас немає авансів. Нас весь час смикають, це один раз на місяць, місяць пройшов, ти отримуєш її 10-15 числа, не встигаєш якось сформувати свої витрати, для того, щоб це робити», — зазначила депутатка.

Водночас більшою проблемою вона вважає низькі виплати на «організацію діяльності народного депутата», які нараховують окремо від зарплат депутатам як фонд на оплату помічників.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

«Народний депутат має мати юридичну підтримку, організаційну… має бути контроль того, що відображається у ЗМІ. Крім того, має бути особистий помічник, який буде твій розклад [формувати]… На помічників оця сума, яка надається, — 42 тисячі гривень (після відрахування податків, — ред.) на чотирьох осіб. Це замало», — вважає Третьякова.

Зокрема, досить багато часу займає опрацювання вхідної кореспонденції, чим, за її словами, у європейській практиці займаються офіси народних депутатів. Додає, що чинна організація працюючого народного депутата не дає йому можливості «віддати все належне батьківщині під час його каденції».

Нагадаємо, депутатка, голова парламентського комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що у родинах, які потребують матеріальної допомоги, народжуються діти «дуже низької якості».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за добу – понад 650 заражених коронавірусом. На Волині – 30
Наступна новина У Луцьку – 14 нових заражених та одна смерть. Де виявили коронавірус на Волині за минулу добу
Останні новини
Схожі новини