«Нарешті чиновники позбавляються бюрократії»: підприємець про піщаний бізнес на Волині

«Нарешті чиновники позбавляються бюрократії»: підприємець про піщаний бізнес на Волині

Підприємство «Волиньсервісбуд», яке роками добивалося права добувати пісок у Ковельському районі, нарешті отримали спецдозвіл на роботу. Директор фірми каже: якби не змінилося керівництво Державної служби геології і надр — справа б так і не зрушила з мертвої точки. 

Директор «Волиньсервісбуду» Максим Лагутін каже: початку роботи його підприємства у селах Велицької громади на Ковельщині уже зачекалися. Адже це - створення не менше 10 робочих місць, а також серйозні відрахування у бюджет не надто заможної ОТГ, куди входить село Мельниця.

«Історія нашого підприємства — це яскравий приклад того, як українська бюрократія може заважати чесному бізнесу розвиватися. Ви не уявляєте, скільки раз нас “футболили” з чисто формальних причин: то не всі документи є, то закінчився термін дії якогось папірця, то шрифт не підходить... Ми роками ходили по колу, хоча добивалися права робити абсолютно законну, більше того — корисну роботу» - каже Максим Лагутін.

Він додає: водночас саме на прикладі його підприємства можна простежити і позитивні зміни, які почалися в країні: в Держгеонадрах  нарешті зрозуміли потребу допомагати українському бізнесу. Зміни почалися з приходом на посаду очільника відомства восени минулого року Романа Опімаха. Була проведена величезна робота щодо полегшення доступу бізнесу до геологічної інформації, системно запрацювали аукціони щодо продажу спецдозволів, зменшена кількість документів, необхідних для їх отримання. А це звичайно ж сприяє збільшенню надходження коштів в бюджет.

«Нарешті чиновники потрохи почали повертатися обличчям до людей: нам почали допомагати порадами, сприяли в тому, щоб ми без затримок оформили усі необхідні дозволи на роботу» - каже очільник «Волиньсервісбуду».

Підприємець додає: позитивним у їх роботі є і ставлення і обласної, і районної, і місцевої влади - зокрема керівництва облдержадміністрації, Ковельського району ОТГ. Адже чим ближча влада до людей — тим більше розуміє їх потреби, тим більше зацікавлена у стабільній і чесній роботі місцевого бізнесу.

«Ми приїздили в село — і чули звідусюд питання місцевих мешканців:: ну коли вже запрацюєте? Коли буде робота, податки?.. Ми тільки руками розводили. Але зараз можемо сміливо дивитися людям в очі і розповідати про плани невдовзі почати роботу» - каже Максим Лагутін.

Який пісок буде видобувати «Волиньсервісбуд»

Пісок у родовищі поблизу Мельниці має середній модуль крупності 2,2 мм, що практично ідеально підходить для виготовлення різного роду бетонних виробів. бруківки та товарного бетону

«Маємо висновки лабораторних досліджень кількох підприємств — зокрема експертів «Луцького домобудівельного комбінату»,  «Луцькавтодору». Ці висновки кажуть про виняткову чистоту піску і хороший модуль крупності. Окрім того, маємо однозначну оцінку волинських будівельників: пісок — ідеальний для виробництва бетонної продукції. Ще й дозволяє економити на різного роду добавках. Ми підрахували: на одному кубічному метрі бетону економія виходить до 450 гривень» - розповідає директор підприємства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли, чи траплялися на Волині смерті внаслідок вакцинації
Наступна новина У Луцьку два дні святкуватимуть День міста. Програма
Останні новини
Схожі новини