Народився у День Незалежності, у боротьбі за яку загинув: спогади про Героя з Волині Олега Пастухова

Народився у День Незалежності, у боротьбі за яку загинув: спогади про Героя з Волині Олега Пастухова

48-річний прикордонник Олег Пастухов, позивний Дєд, загинув 21 лютого 2023 року в районі південно-західних околиць міста Бахмут Донецької області. Отримав смертельні поранення, коли виконував бойові завдання з метою оборони міста та утримання позицій.

Історію бійця розповіли на платформі «Меморіал героїв». 

Олег Володимирович народився в селі Довгів Волинської області. Закінчив Львівське середнє професійно-технічне училище №52 та здобув професію помічника машиніста тепловоза. Працював у компанії «Агро-Експрес-Сервіс». Був учасником АТО, обороняв Луганщину.

На початку повномасштабної війни, у березні 2022 року, чоловік повернувся до лав захисників та вирушив на передову. Служив у 3-му прикордонному загоні імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України. Був інспектором прикордонної служби 2 категорії – інструктором кінологічної групи прикордонної комендатури швидкого реагування.

«Він народився у День Незалежності України. У боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність якої й загинув. Олежко наш був учасником АТО і з початком повномасштабної війни він пішов до військкомату, щоб приєднатися до оборони рідної країни. Ми ним дуже пишаємося і нам його дуже бракує», – розповіла дружина загиблого.

Посмертно захиснику присвоєно звання старший сержант та нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Олега в селі Борисковичі на Волині, де він жив із родиною.

У воїна залишилися мама Раїса Павлівна, дружина Наталія, син Володимир, донька Василина, онук Михайло та онучка Соломійка, а також інші рідні, друзі та побратими.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юний тенісист з Волині візьме участь у світовому турнірі
Наступна новина У Луцьку зафіксували черговий температурний рекорд
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні