Наскільки часто діти важко переносять COVID-19. Дослідження

Наскільки часто діти важко переносять COVID-19. Дослідження
Фото ілюстративне

Коронавірусна інфекція COVID-19 зазвичай викликає легке захворювання у дітей. Проте 8 % дітей мають потребу в госпіталізації у відділенні інтенсивної терапії.

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в авторитетному журналі The Lancet Child & Adolescent Health.

Доктор медичних наук з Національного довідкового центру з дитячого туберкульозу в Відні Флоріан Гетцінгер і його колеги провели багатоцентрове когортне дослідження.

У ньому взяли участь 582 людини у віці 18 років і молодші з підтвердженою тяжкою формою гострого респіраторного синдрому коронавірусу SARS- CoV-2, який виявили між 1 квітня і 24 квітня 2020 року.

Дослідники виявили, що 48 осіб (8 %) потребували госпіталізації до відділення інтенсивної терапії, 25 (4 %) потребували штучної вентиляції легенів, 19 (3 %) потребували інотропної підтримки, а один (<1 %) вимагав екстракорпоральної мембранної оксигенації.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Фактори, які значною мірою пов'язані з необхідністю госпіталізації до відділення інтенсивної терапії, включали вік молодше 1 місяця, чоловіча стать, наявність уже наявних захворювань і наявність ознак або симптомів інфекції нижніх дихальних шляхів під час зараження.

У кінці дослідження четверо дітей померли (коефіцієнт смертності 0,69 %); 578 були живі, а 25 (4 %) все ще мали симптоми або потребували респіраторної підтримки.

Читати також: Імунітет до коронавірусу триває не більше ніж 2-3 місяці, – учені


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині частково відновлюють рух приміських потягів
Наступна новина Через карантин хочуть зменшити поріг складання ЗНО
Останні новини
Схожі новини