Імунітет до коронавірусу триває не більше ніж 2-3 місяці, – учені

Імунітет до коронавірусу триває не більше ніж 2-3 місяці, – учені
Фото ілюстративне

Китайські вчені стверджують, що імунітет до COVID-19 є тимчасовим і триває не більше ніж 2-3 місяці. А у 40% безсимптомних пацієнтів через декілька місяців він перестає виявлятися взагалі.

Вчені з Медичного університету Чунціна провели попереднє дослідження та встановили, що вже через 8 тижнів після хвороби рівень антитіл до коронавірусу значно знижується. Дослідження про це опубліковане в журналі Nature Medicine, пише 24 канал.

Під час дослідження оглянули 74 хворих на коронавірус. 50 % з них були безсимптомними, а інші 50 % мали ознаки COVID-19. Вже за 8 тижнів уміст антитіл знизився у 81 % безсимптомних та у 62 % пацієнтів із симптомами.

Окрім того, у 40 % безсимптомних носіїв на восьмий тиждень антитіла перестали виявлятись взагалі. А ось серед хворих із симптомами така проблема виникла лише у 12,9 % людей.

Якщо результати дослідження істинні, то це означає, що коронавірусом можна заразитися повторно – це лише питання часу, адже тимчасового імунітету вистачає на 2-3 місяці.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Утім, підкреслюють учені, поки що вивчають ключові аспекти дії вірусу та імунну реакцію організму. Відповіді на питання, що вони шукають, допоможуть при розробці вакцини та зможуть пояснити, коли варто очікувати на вироблення колективного імунітету проти COVID-19 та чи очікувати взагалі.

Це дослідження досить невелике, але воно вже не перше з такими результатами. Нещодавно дослідники з Амстердамського університету заявили, що імунітет до COVID-19 може тривати всього до 6 місяців.

Читати також: ВООЗ повідомила про «науковий прорив» у лікуванні коронавірусу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сімейні перегони на човнах. У Луцьку оригінально відзначили День батька
Наступна новина Як у Шацьку на «народному віче» рятували Світязь: прийшло кілька людей, у Рижкова кинули яйце
Останні новини
Схожі новини