Наскільки Україна корумпована? ВІДЕО

Наскільки Україна корумпована? ВІДЕО

Україна у світовому Індексі сприйняття корупції посіла 131 сходинку у рейтингу країн-корупціонерів, повідомила міжнародна організація Трансперенсі Інтернешенл. Такий же індекс у Росії та Казахстані. По сусідству Іран. У Службі безпеки кажуть, що в Україні корупція здебільшого виявляється у хабарях отриманні неправомірної вигоди.

Голова СБУ Василь Грицак коментує: "Протягом останніх двох років за матеріалами СБУ розпочато 2799 кримінальних впроваджень щодо корупції. З них понад тисячу кримінальних проваджень, що стосуються статті 368 Кримінального кодексу, тобто "отримання неправомірної вигоди". Засуджено 1052 особи. Ще 104 особи, які переховувались від органів правосуддя, були розшукані".

В ООН, тим часом, назвали щорічний обсяг хабарів у світі. Цього року він склав один трильйон доларів. Через це світова економіка втрачає ще 2,6 трильйонів доларів, повідомляє Центр новин організації об'єднаних націй.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку почали прикрашати головну ялинку міста. ФОТО
Наступна новина На Волині «працівник соцзахисту» ошукав пенсіонерів на півтора мільйона
Останні новини
Схожі новини