Нацрада перевірить «1+1» і NewsOne через розпалювання ворожнечі та карту без Криму

Нацрада перевірить «1+1» і NewsOne через розпалювання ворожнечі та карту без Криму
Фото ілюстративне

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України призначила позапланові перевірки телеканалів NewsOne та "1+1"  через висловлювання у День пам'яті та примирення, які мають ознаки розпалювання ворожнечі й ненависті, та показ карти України без Криму.

Про це повідомили на сайті Нацради, пише «Українська Правда».

«На звернення Служби безпеки України Національна рада на засіданні 21 травня ухвалила рішення призначити позапланову перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" (логотип "1+1"), м. Київ. Телеканал у новинах показав карту України без окупованої Автономної Республіки Крим», – інформують у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України.

Карту без Криму показали о 20:25 13 квітня у випуску новин "ТСН". Повідомляється, що це порушує закон "Про телебачення і радіомовлення".

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

ТОВ "Новини 24 години" (супутниковий телеканал "NewsOne") перевірять через передачу "Протистояння", яку показували 8, 9 та 10 травня. У цьому ефірі прозвучали твердження щодо служби значної кількості євреїв у військах нацистського Третього Рейху та існування єврейських дивізій СС мають ознаки заперечення і спотворення Голокосту та розпалення ворожнечі щодо єврейського народу.

Перевірки телекомпаній відбудуться після завершення карантину. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Працівники «Волиньгазу» сфотографувалися у вишиванках «Едельвіки»
Наступна новина В Україні зафіксували випадок малярії
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні