Луцьк серед міст-лідерів розвитку громад

Луцьк серед міст-лідерів розвитку громад

Інститут суспільно-економічних досліджень (ІСЕД) оприлюднив Рейтинг інституційної досконалості українських міст, розрахований на базі міжнародних критеріїв забезпечення сталого розвитку громад.

Найвищий результат у Луцька. Серед міст-лідерів також Вінниця, Івано-Франківськ, Рівне та Тернопіль. Найгірші показники мають Суми, Херсон, Сєвєродонецьк і Миколаїв. 

«Рейтинг демонструє, які українські міста серед обласних центрів готові до сталого розвитку більше за інші. Йдеться саме про готовність, оскільки розрахунок включає дані про суб’єктивну оцінку самих мешканців міст. Ставлення громадян до поточної ситуації у своєму місті та в країні в цілому досить часто не корелює з об’єктивними даними щодо соціально-економічного становища в громаді в конкретний період часу», — коментує Ярослав Жалило, директор з аналітичної роботи Інституту суспільно-економічних досліджень (ІСЕД).

Рейтинг сформований на базі розрахунку індексу інституційної досконалості громад, що оцінює комплекс чинників, які разом визначають ставлення громад до ситуації в місті та країні, а також формують перспективи їхнього збалансованого розвитку. Розрахунки базуються на даних Четвертого всеукраїнського муніципального опитування мешканців обласних центрів, проведеного на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (ІRI) Соціологічною групою «Рейтинг». 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі ОСББ налагоджують співпрацю з поліцією. ФОТО
Наступна новина У луцькій бібліотеці нагородили переможців конкурсу «Думи і мрії»
Останні новини
Схожі новини