Назвали найшкідливіші для здоров'я напої

Назвали найшкідливіші для здоров'я напої
У «чорному» списку шкідливих напоїв - газована вода. Фото - Телеграф

Днякі напої, які щодня вживає величезна кількість людей, медики радять не вживати взагалі.

Про це пише Портал про здоров’я.

Експерти у сфері здорового харчування не рекомендують пити дуже гарячі чай і каву, а також бульйони, глінтвейни.

Наслідком такої звички може стати розвиток систематичного запального процесу у слизовій стравоходу. На тлі подібного запалення може легко виникнути рак.

Зворотний бік медалі – холодні напої, наприклад, різні коктейлі на основі морозива. За словами фахівців, вкрай холодні температури травмують слизову стравоходу і не менш небезпечні у плані наслідків, ніж гарячі напої.

Також експерти вказують на небезпеку споживання великої кількості міцної кави. Кофеїн збільшує частоту пульсу і на деякий час підвищує артеріальний тиск, але після сечогінного ефекту напою і тиск падає.

Артеріальні «гойдалки» негативно позначаються на здоров’ї судин, і великі дози кави можуть викликати спазми судин головного мозку. Особливо небезпечне вживання міцної кави з алкоголем і цукром.

Увійшла в «чорний» список шкідливих напоїв і газована вода. Вчені з Університету імені Бен-Гуріона дійшли висновку про те, що солодкі газовані напої завдають шкоди практично всіх системам і органам. Шипучі напої виявляються токсичними для кишкових бактерій і тим самим чинять негативний вплив на людський організм у цілому.

Енергетичні напої завдають організму більше шкоди, ніж користі – їх властивість заповнювати енергію вчені вважають ілюзією. Енергетичні напої стимулюють організм до більш активного вироблення своєї ж власної енергії, що значно виснажує його ресурси, збільшує навантаження на серце.

Від пакетованих фруктових соків експерти теж радять відмовитися. Виробництво соків таке, що після всіх вироблених маніпуляцій в напої практично не залишається вітамінів і мінеральних речовин. Пакетовані соки можуть містити надмірно високу кількість цукру, деякі містять дешевші для виробництва цукрозамінники.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Різдво Христове у Жидичинському монастирі. ФОТО
Наступна новина Через ремонт потяг «Ковель-Сарни» не їздитиме 4 дні
Останні новини
Схожі новини