НБУ планує розширити способи безготівкової оплати

НБУ планує розширити способи безготівкової оплати

Національний банк України підтримує необхідність розширення переліку платіжних пристроїв і сервісів для можливості здійснення безготівкової оплати користувачами, використовуючи не тільки фізичний платіжний термінал.

Про це повідомляє «Економічна правда».

«Частка безготівкових операцій з використанням платіжних карт за останні три роки збільшилася на 14 процентних пунктів і на кінець 2017 року становила 39,3%. Кількість торговельних терміналів в Україні з початку 2015 року зросла на 30%. За результатами минулого року їх кількість на 1 млн населення досягло 6 тис штук, але в європейських країнах цей показник в кілька разів більше», - зазначила заступник директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Васильєва.

За її словами, в останні роки в Україні спостерігається стабільне зростання обсягів і частки безготівкових операцій, проте їх активний розвиток стримує недостатньо розвинена платіжна інфраструктура.

Відзначається, що НБУ співпрацює з Мінекономрозвитку в напрямку кількісного і якісного забезпечення збільшення мережі прийому платіжних карток.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Більшість українських заробітчан мали справу з нелегальними посередниками
Наступна новина Лучанка з шоу-проекту «Холостяк» знялася у стильній beauty-фотосесії
Останні новини
Схожі новини