Не допустити ліквідації нововолинської шахти №9, - Ігор Гузь

Не допустити ліквідації нововолинської шахти №9, - Ігор Гузь

Народний депутат Ігор Гузь звернувся до Президента Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою не допустити ліквідацію одного із найважливіших підприємств округу – вугільного підприємства «Шахта № 9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля».

Гірники незадоволені нещодавнім розпорядженням кабміну, яким шахту включили до переліку підприємств, що підлягають ліквідації.

«До мене звернулися люди відстояти їх інтереси. Незважаючи на всі перепони, наразі на шахті введені в експлуатацію нові лави: №441, №442, 1 Північна лава. На сьогодні розглянуті перспективні плани розвитку гірничого підприємства, запаси 5,6 млн. тонн дають можливість активно працювати підприємству ще мінімум 5 років», - наголошує депутат.

«Попри зазначені позитивні перспективи щодо подальшої роботи шахти, міністерство продовжує видавати накази, які ведуть до ліквідації підприємства, що в результаті призведе до звільнення 700 працівників, порізки на металобрухт гірничошахтного обладнання. І це у період, коли держава невідкладно потребує вугілля з метою «укріпити» економічну безпеку під час війни з агресором!» - наголосив він.

За його словами, профільний міністр Ігор Насалик ігнорує проблеми вугільних підприємств на Волині та не здійснив жодної робочої поїздки в область. Також відповідні посадовці не виконали доручення прем’єр-міністра від 29 грудня 2017-го про організацію виїзного засідання робочої групи для вивчення ситуації на вугільних підприємствах Волині.

Ігор Гузь наполягає не допустити ліквідації прибуткового державного підприємства, забезпечити його стабільну роботу та зберегти «Шахту № 9 «Нововолинська», як окрему виробничу одиницю.

Прес-служба народного депутата

 

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку з’явиться бронзовий Замок Любарта
Наступна новина «Тут ловить МТС»: у Донецьку з'явилися оголошення, де є мобільний зв'язок. ФОТО
Останні новини
Схожі новини