«Не на часі». Луцькі депутати відмовились перейменувати 3 вулиці з «комуністичними» назвами

«Не на часі». Луцькі депутати відмовились перейменувати 3 вулиці з «комуністичними» назвами
Фото ілюстративне

Депутати Луцької міської ради відмовились перейменувати вулиці Боженка, Федорова та Ярощука, чого вимагає закон про декомунізацію.

Про це стало відомо у середу, 30 жовтня, під час сесії Луцької міської ради.

Автор проєктів рішення, депутат Микола Федік розповів, що це питання тягнеться з 2015 року.

«Є закон і рішення Інституту національної пам’яті, які ми повинні виконати. Лишилось всього 5 вулиць», - зауважив він.

Натомість депутат Євген Ткачук виступив проти перейменування вулиці Боженка:

«Я отримав багато звернень від підприємців. Ви не уявляєте, які це колосальні витрати для юридичних осіб. Там все-таки знаходяться підприємства. Давайте увійдемо в становище. Це питання не на часі».

«Ми – одне з останніх міст Західної України, яке затягнуло ці рішення. Про які юридичні тонкощі ми говоримо? Міста поперейменовували, проспекти в Києві, а ми не можемо вулиці?» - обурився депутат Павло Данильчук.

Зрештою, за перейменування вулиці Боженка на Магістральну проголосувало лише 13 депутатів (рішення не прийнято). Такі ж результати голосування у проєкті про перейменування вулиці Федорова на Воїнів-добровольців.

Окрім цього депутати не проголосували за перейменування вулиці Ярощука на Сергія Тимошенка.

Перейменування ще двох вулиць: Говорова – на Павла Чубинського та Нікішева – на Михайла Вербицького зняли з порядку денного.

Довідково:

Василь Боженко – більшовицький польовий командир та військовий діяч часів війни 1917—1921 років, українофоб, учасник боротьби за встановлення радянської влади в Україні за допомоги російських більшовиків.

Олексій Федоров – учасник війни 1917-1921 років, яка завершилася окупацією України радянською Росією, секретар низки обкомів КП(б)У, в 1957–1979 р. – міністр соціального забезпечення УРСР.

Юхим Ярощук – радянський компартійний діяч, депутат Верховної Ради УРСР 5—8-го скликань. Кандидат у члени ЦК КПУ в 1956—1960 р. Член Ревізійної Комісії КПУ в 1960—1972 р.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Огляд речей та пересування тільки з документами: на Сході запровадили «жовтий» режим
Наступна новина Верховна Рада перейменувала село в Маневицькому районі
Останні новини
Схожі новини