Нехай Луцьк готується до форс-мажору, – енергетики серйозно налаштовані відключати водоканал

Нехай Луцьк готується до форс-мажору, – енергетики серйозно налаштовані відключати водоканал
джерело фото: narodna-pravda.ua

Твердження про незаконність відключення водозаборів від електропостачання є необґрунтованим, оскільки базується на «вільному» трактуванні Закону України, – переконують у «Волиньобленерго».

Про це йдеться в офіційній заяві ПрАТ щодо ситуації з «Луцькводоканалом».

«Після публікації запланованого графіку відключення об'єктів «Луцькводоканалу» у засобах масової інформації з’явилися коментарі щодо незаконності такого відключення та нібито триваючих переговорів», – йдеться в тексті.

«У зв'язку з цим ПрАТ «Волиньобленерго» повідомляє, що твердження щодо незаконності є необґрунтованим, оскільки базується на «вільному» трактуванні ст.6 Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», яка визначає принципи державної політики у сфері питного водопостачання, а не встановлює заборону на відключення. Окрім декларації принципів державної політики, прямої норми щодо заборони відключення в законодавстві України немає. Підтвердженням цього є практика відключень водоканалів у Волинській, Харківській, Київській, Чернівецькій, Житомирській, Тернопільській областях. Нагадаємо, що в недалекому минулому на Волині застосовували дискретне (погодинне) електропостачання одного з водоканалів з метою обмеження відпуску електроенергії до оплаченого рівня», – додають в заяві.

«Таким чином, не варто посадовим особам міської ради і «Луцькводоканалу» сприймати офіційне попередження про відключення від електропостачання як погрозу. Доцільно підготувати лучан, водоканалізаційне господарство міста до цієї форс-мажорної події, якщо не буде винайдено фінансові ресурси для врегулювання заборгованості», – продовжують у «Волиньобленерго».

«На жаль, станом на ранок 23 жовтня переговорів із посадовими особами «Волиньобленерго» щодо погашення боргу чи відключення «Луцькводоканалу» не проводили. Також «Волиньобленерго» не отримувало жодних пропозицій ні від КП «Луцькводоканал», ні від керівництва Луцької міської ради», – зазначають в повідомленні.

«Просимо зважити, що «Волиньобленерго», попри фінансові проблеми, своєчасно, в повному обсязі і регулярно сплачувало всі чималенькі податки до міського бюджету і має право розраховувати на партнерське ставлення до одного з найбільших платників податків міста. Політичний піар і популізм ніяким чином не можуть компенсувати витрачені нами фінансові ресурси. Наголошуємо, що метою ПрАТ «Волиньобленерго» є не відключення, а повернення коштів, витрачених товариством на покриття недоплат КП «Луцькводоканал», – резюмують на підприємстві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До Луцька приїхав митрополит Онуфрій. ФОТО
Наступна новина Розказали, хто «замінував» банкомат у Луцьку
Останні новини
Схожі новини