Нелегальним бурштинокопачам світить 8 років

Нелегальним бурштинокопачам світить 8 років

Масова сутичка між нелегальними бурштинокопачами і поліцейськими, внаслідок якої травмовано 5 правоохоронців, сталася 14 лютого в урочищі Осова Дубровицького району.

Про це інформує ZIK.

Працівники Дубровицького відділення поліції і роти поліції особливого призначення забезпечували охорону працівників лісових господарств, які за допомогою екскаватора закопували ями та рови, утворені внаслідок незаконного видобутку бурштину. У цей час правоохоронців оточило близько двохсот осіб, які вимагали залишити територію, дозволити їм видобувати бурштин та погрожували вбивством.

Згодом між натовпом і поліцейськими виникла сутичка, під час якої зловмисники у грубій формі чинили опір правоохоронцям – били палицями, пошкодили службовий автомобіль, зрізали дерева і блокували ними вихід із лісового масиву.

На місці події вдалося затримати сімох активних учасників заворушень.

По факту події прокуратура Рівненщини забезпечує процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ст.ст. 294 (масові заворушення), 342 (опір представникові правоохоронного органу), 343 (втручання в діяльність правоохоронного органу), 345 КК України (погроза, або насильство щодо працівника правоохоронного органу). 

У вчиненні цих кримінальних правопорушень повідомлено про підозру 5 жителям області.  Стосовно трьох підозрюваних, у тому числі депутата сільської ради, судом застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, ще стосовно двох – домашній арешт.

За вчинені злочини зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі патрульні допомогли родині з двома неповнолітніми. ФОТО
Наступна новина Облрада оголосила конкурс на посаду директора санаторію «Пролісок»
Останні новини
Схожі новини