«Нитка єднання»: у Луцьку майстрині зв’язали «теплий» прапор України

«Нитка єднання»: у Луцьку майстрині зв’язали «теплий» прапор України

У Луцьку завершилася акція "Нитка єднання", у рамках якої майстрині з різних куточків України в’язали жовто-блакитний прапор.

Про це Суспільному розповіла авторка ідеї, керівниця громадської організації "Старт у Нове життя" Ганна Карамишева – Борисенко.

"До нашої організації входять передусім внутрішньопереміщені українці, і теплий прапор, кожен шматочок, це чиясь доля, це чиїсь думки, які вкладані у це витвір", – говорить жінка.

Наймолодшій учасниці акції – 10 років. Найстаршій – майже дев’яносто. В’язані клаптики приносили в офіс громадської організації й надсилати поштою.

"Ми отримували цілі листи від людей, які настільки перейнялись нашою акцією. Були незрячі люди, яких навчили дотиком в'язати ці петлі клаптики", – розповідає Ганна Карамишева – Борисенко.

Переселенка з Луганщини Ольга Соловйова каже: в’язала частини теплого прапора під час зустрічі групи самопідтримки.

Психологиня жіночого клубу для переселенців Юлія Крючкова каже: в’язання теплого прапора, окрім патріотичної складової, має терапевтичний вплив.

Зараз в’язаний прапор складається з понад 300 клаптиків, – каже авторка ідеї. Шматочки різних відтінків із різними візерунками поступово об’єднують в один прапор. Готовий в’язаний прапор планували презентувати у Луцьку у День Незалежності України, 24 серпня біля центрального входу до парку імені Лесі Українки.

У зв'язку з тим, що рада оборони області 23 серпня прийняла рішення щодо заборони проведення усіх масових заходів. Презентація "теплого" прапора України переноситься на іншу дату. Організатори повідомлять про час та місце згодом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на рекламних led-екранах розмістили фото та імена загиблих Героїв. ФОТО
Наступна новина У Центральному парку Луцька з'явилася нова артінсталяція. ФОТО
Останні новини
Схожі новини