«Нові будівельні норми передбачають доступність для людей з інвалідністю», – Президент

«Нові будівельні норми передбачають доступність для людей з інвалідністю», – Президент
https://bukoda.gov.ua

Командою Президента України Петра Порошенка обіцяє ініціювати два важливі законопроекти, спрямовані на ліквідацію бар’єрного архітектурного середовища для осіб з інвалідністю і посилення відповідальності за порушення законодавчих і правових норм щодо осіб з інвалідністю в новій й існуючій забудові.

Про це стало відомо під час Всеукраїнської наради в онлайн-режимі з питань створення безперешкодного середовища для осіб з інвалідністю 3 грудня 2018 року, ідеться на сторінці голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка у Facebook.

«70 років тому Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила Загальну декларацію прав людини. Радянський Союз не голосував за неї. І сьогодні прийшло розуміння, чому вона ще тоді їм так заважала. Держави-члени ООН взяли на себе зобов’язання розвивати механізми для забезпечення надійного захисту прав всіх категорій громадян. Разом з усім міжнародним співтовариством Україна продовжила створення системи захисту прав тих людей, які потребують його найбільше. Зокрема, осіб з інвалідністю. І тому 10 років тому була підписана відповідна конвенція, яка є визначальним правовим документом для органів влади під час формування інтересів та реалізації державної політики у сфері прав людей з інвалідністю. І з того часу Міжнародний день людей з інвалідністю став і для органів влади, і для органів місцевого самоврядування, для громадських організацій і для всіх громадян дуже гарною нагодою підведення підсумків і накреслення планів на майбутнє», – зауважив Президент України.

За його словами, 2 мільйони 630 тисяч українців мають статус особи з інвалідністю. Петро Порошенко зауважив, що це число зростає і через російську агресію на сході. Проте, каже він, попри війну, держава знаходить кошти і на підтримку осіб з інвалідністю чи ветеранів АТО, і на розбудову інклюзивної системи освіти для дітей з інвалідністю. В той час, коли за 27 років Незалежності України про цих людей забули.

Так, командою Президента України Петра Порошенка ініційовані і будуть внесені два важливих законопроекти, спрямовані на ліквідацію бар’єрного архітектурного середовища для осіб з інвалідністю і посилення відповідальності за порушення законодавчих і правових норм щодо осіб з інвалідністю в новій й існуючій забудові.

«Створюючи безперешкодне середовище для людей з інвалідністю, ми створюємо комфортне життя ще й для людей похилого віку, батьків з діточками – фактично для усіх без винятку громадян. Тож для того, щоб проектувати та будувати правильно, на сьогоднішній нараді Мінрегіоном презентовано розроблені відповідно до положень підписаних мною Указів нові державні будівельні норми «Інклюзивність будівель і споруд», –розповів Порошенко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тетяна Єремеєва відкрила новий офіс своєї клініки. ФОТО
Наступна новина Вокзал у Маневичах хочуть капітально відремонтувати
Останні новини
Схожі новини