Нові досягнення у боротьбі з раком грудей. ВІДЕО

Нові досягнення у боротьбі з раком грудей. ВІДЕО

Під час мамограми, жінкам роблять рентгенівський знімок грудей, щоб визначити чи є там ракові клітини. Це безперечно рятує життя. Мамографію, наразі, вважають найкращим доступним способом рентгенування. Але він не дає точного зображення на сто відсотків.

Стандартна мамограма – двовимірна. Проте навіть з 2D зображенням апарат у майже половини жінок плутає тканини молочної залози з раковими клітинами.
Мамографія з 3D розширенням показує детальніше стан грудей пацієнтки і має вищий рівень достовірності у виявленні раку.
13 американських госпіталів, які проводять мамографію використовуючи 3D вимірний апарат діагностують рак на 40 % точніше, фіксуючи злоякісні пухлини там, де звичайна програма б їх не помітила.

Для ще більш точного результату жінка може провести ультразвуковий аналіз грудей. Цей тест не зашкодить радіацією. І він дає п’ять тисяч зображень молочної залози за один сеанс. Проте ця процедура не заміняє мамографію.
Ультразвуковий аналіз слугує додатковим інструментом у діагностуванні раку молочної залози. Науковці працюють над пошуком найкращого способу виявлення цієї хвороби.

Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує, що смертність із таким діагнозом складає 50% у розвинутих країнах і 60 % у країнах третього світу. Якщо буде винайдено спосіб точного діагностування раку молочної залози, то щонайменше чотириста тисяч життів можна буде зберегти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Померла матір ректора СНУ
Наступна новина У ЖК «Сімейна фортеця» вже підключили воду
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні