Нові ціни на електропостачання. Які тарифи встановлено для промислових споживачів?

Нові ціни на електропостачання. Які тарифи встановлено для промислових споживачів?

Майже на 15 % Національна комісія держрегулювання енергетики та комунальних послуг збільшила тариф на електроенергію. Оптову ринкову ціну піднімуть у 2018 році.

Відтепер за один мегават енергії проситимуть 1561 гривню 99 копійок і це без урахування ПДВ. З квітня буде ще плюс 6,1 %.

Таким чином в першому кварталі вартість встановили на рівні 1 495 гривень, а вже з другого кварталу 1 586,69 гривень за один мегават.

Втім, голова комісії Дмитро Вовк додав, що ціни на електроенергію в Україні залишаються найнижчими в Європі.

Подібні зміни відбуваються в першу чергу для державних стратегічних підприємств Енергоатом, Укргідроенерго, Укренерго. В цінах нацкомісія врахувала і підвищення заробітних плат для працівників цих компаній.

В комісії зазначили, що питання з усіма органами влади вже узгодили.

Оптова ринкова ціна впливає лише на встановлення тарифів за електроенергію для промислових споживачів. Однак, це означатиме і здорожчання їхньої продукції для населення.

В Кабінеті Міністрів зазначають, що вартість електроенергії можна знизити, але для цього потрібно активніше впроваджувати відновлювальні джерела енергії. Також, важливим етапом є і підвищення енергоефективності виробництва.


Також раніше з 1 серпня 2017 року держрегулятор прийняв нову методику формування тарифів на електричну енергію, яка виробляється на теплових електростанціях.

Тарифи для населення поки не зміняться.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скандал у луцькій маршрутці: прокурорка надавала по голові жінці похилого віку. ВІДЕО
Наступна новина Невідомий з вибухівкою захопив відділення «Укрпошти» у Харкові. Всередині - люди
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні