Нововолинська громада позбавляє земель церкви упц мп. Депутати ухвалили рішення

Нововолинська громада позбавляє земель церкви упц мп. Депутати ухвалили рішення

Нововолинська міська територіальна громада стала першою на Волині, де позбавляють права користування землею церкви УПЦ (МП).

Про це розповів Суспільному міський голова Борис Карпус.

За словами посадовця, рішення, у якому йдеться про три храми та два майнових об'єкти УПЦ (МП), депутати ухвалили напередодні одностайно. Уже підписаний документ оприлюднять сьогодні 21 квітня.

"Вони в різних форматах діють: дехто як громадська організація чи Недільна школа. Всього їх 5, по всіх прийняті рішення. Рішення поділяється на дві частини: перше – розірвати угоди на право постійного користування на земельні ділянки і друге – розірвати договори оренди приміщень", – каже Борис Карпус.

Як зазначив міський голова, найголовніше зараз – аби в рішеннях щодо позбавлення земель чи переходу церковних громад до ПЦУ не було ніяких конфліктних ситуацій.

"Громада поінформована. Я розумію, що є ряд людей, які є прихожанами. Рішення мають приймати люди та предстоятелі. Це заклик до того, щоб швидше приймалися рішення, бо, як я вважаю, безповоротна історія. Мирним шляхом реалізувати цю політику відмови від московського патріархату і "п'ятої колони" в Україні", – каже Борис Карпус.

Настоятель храму Олександр Кондратенко в телефонному коментарі зазначив, що рішення міської ради порушує конституційні права людини. Говорить: рішення планує оскаржувати.

"Як воно буде – як Бог благословить, так і буде: вигонять – питань немає. Це моє життя, я на це пішов", – сказав настоятель.

В Успенському чоловічому монастирі в селі Низкиничі настоятель архімандрит Вікентій рішення сесії міськради назвав "неправомірним і неконституційним".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У госпіталі, перебуваючи на лікуванні, помер військовий з Волині
Наступна новина У Луцьку в дев’ятиповерхівці горіла квартира
Останні новини
Схожі новини