Нововолинська міськрада дозволила дітям-пільговикам їздити в громадському транспорті безкоштовно

Нововолинська міськрада дозволила дітям-пільговикам їздити в громадському транспорті безкоштовно

Нововолинська міська рада прийняла рішення про внесення змін щодо обмежувального права на пільговий проїзд в громадському транспорті.

Перевізників зобов’язали дотримуватися встановлених законодавством норм, тому відтепер проїзд дітей з багатодітних сімей має бути безкоштовним.

Про це повідомляє Буг.

12-го жовтня на сесії міської ради прийняли рішення, в якому  визначили категорії громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі. Дітей з багатодітних сімей прирівняли до дітей шкільного віку та відповідно встановили платний проїзд.

Мешканців міста та батьків із багатодітних родин обурило рішення, яке прийняли депутати міськради. Велось багато суперечок з цього приводу, зокрема Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом до Нововолинської міськради з вимогами визнати протиправним та скасувати рішення органу місцевого самоврядування про запровадження платного проїзду дітей з багатодітних сімей.

Тим часом, міська рада Нововолинська, не чекаючи вирішення справи в судовому порядку, самостійно відмінила обмеження пільгового проїзду.

Пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують автомобільні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в порядку, передбаченому чинним законодавством, – йдеться в в рішенні міської ради від 22 грудня 2017 року № 21/51 “Про внесення змін до рішення міської ради від 12 жовтня 2017 року № 19/8 «Про перелік категорій громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі”.

Рішенням депутати встановили проїзд пільгових категорій відповідно законодавства, а законом України “Про охорону дитинства” дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги як безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.

Зобов’язали начальника відділу транспорту і зв’язку Юрія Коцуру довести рішення до відома підприємств та підприємців, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. Контроль за виконанням рішення поклали на першого заступника міського голови Андрія Сторонського.

За компенсацію з міського бюджету пільгових перевезень даних категорій не згадується, однак сподіваємося перевізники будуть дотримуватися встановлених норм, а депутати міськради вирішать питання відшкодування коштів.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розширили перелік професій, які дають право на пільгову пенсію
Наступна новина В Італії вибухнула цистерна з бензином, загинули шість осіб. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини