Об’єднані громади Прибужжя - серед найуспішніших в Україні

Об’єднані громади Прибужжя - серед найуспішніших в Україні

Зимнівська, Устилузька та Смолигівська об’єднані територіальні громади - перші на Волині, з яких розпочалася децентралізація в області.

І саме представники цих ОТГ, а також громад Запорізької, Вінницької та Тернопільської областей презентували кращі практики місцевого самоврядування під час третього Форуму розвитку громад Прибужжя.

Захід відбувається за ініціативи народного депутата Ігоря Гузя сьогодні, 30 березня, у селі Литовеж Іваничівського району.

«Енциклопедія» децентралізації - так образно назвала учасників панельної дискусії Форуму начальник відділу Мінрегіонбуду Лілія Попова. Вона подякувала народному депутату Ігорю Гузю та директору Програми USAID РАДА Ігорю Когуту за запрошення та участь в обговоренні на тему «Місцевий економічний розвиток: моделі для успіху».

 «Сьогодні неодноразово говорили про синергію для розвитку регіонів. Ця синергія полягає у тому, що ми не тільки зустрічаємося. Після таких зустрічей триває величезна робота з нардепом, ОТГ, Асоціацією місцевого самоврядування Прибужжя. Перед вами зараз знаходиться енциклопедія децентралізації. Зимнівська, Устилузька, Смолигівська ОТГ - перші на Волині, які об’єдналися. Це ті, хто робили все вперше. А ви можете обмінятися тепер із ними досвідом», - розповіла вона.

З її слів, в Україні вже сформовані 726 ОТГ і ще 40 очікують виборів, що відбудуться 29 квітня. Ще 21 громада скерувала подання до Центрвиборчкому.

Також Лілія Попова зауважила, що роль народного депутата у процесах децентралізації, це - вдосконалення і прийняття тих 17-ти законопроектів, що зараз перебувають у парламенті. Вони стосуються, наприклад, передачі земель поза межами ОТГ у її власність, приєднання населених пунктів до міст обласного значення та інші. «Допомагайте нам через нардепів впливати, щоб ці законопроекти були прийняті й відпрацьовані», - звернулася до присутніх вона.

 За інформацією Мінрегіонбуду, Волинь, як і Хмельницька, Тернопільська, Полтавська області  - серед передових щодо впровадження реформи децентралізації. Очолює рейтинг, сформований профільним міністерством, - Житомирська область. Загалом, 15 % територій в Україні охоплені децентралізацією, а це 6 - мільйонів мешканців громад.

Нагадаємо, організатори третього Форуму розвитку громад Прибужжя – Програма РАДА​ , Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя, Фонд розвитку громад «Прибужжя» та Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування​.

Прес-служба народного депутата України


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Правоохоронці вилучили у волинянина три бойові гранти. ФОТО
Наступна новина Серед безробітних на Волині більшість жінки
Останні новини
Схожі новини