Обладнання від Розфуд для забою свиней

Обладнання від Розфуд для забою свиней

У м’ясних відділах продуктових крамниць на свинину припадає більш як 30% асортименту. Для насичення ринку в масштабах держави слід організувати постачання товару у великій кількості, що неможливо без сучасних технологій. Адже щорічні внутрішні потреби населення складають 600-630 тис. т. у забійній вазі. Це становить 1000-1050 тис. т. живої ваги. Вирішення питання про масовий забій свиней - обладнання від Розфуд. Різноманітні пристрої й інструменти підвищують продуктивність робочого процесу та забезпечують його відповідність нормам санітарного стану й безпеки праці на виробництві.

Технологія забою свиней

Процес забою свиней складається з таких етапів:

1.    Доставка.
2.    Передзабійне утримання. Площа загону — не менше 0,8-1 м2/гол. Якщо тварини мають очікувати більш як 3 години, слід поставити напувалки.
3.    Оглушення. Головні методи: вуглекислим газом чи електрошоком. Перший доцільний при великих об’ємах, але він дорожчий. Також нерідко застосовують механічний спосіб іммобілізації за допомогою пневматичного чи порохового пістолета.
4.    Забій та знекровлення. Цей етап треба виконувати швидко. Харчову та технічну кров збирають окремо.
5.    Ошпарювання, видалення щетини й зачистка туші або забіловка та зняття шкіри.
6.    Відокремлення голів та кінцівок.
7.    Нутрування — видалення внутрішніх органів.
8.    Розпилювання на напівтуші.

Це основні операції, які супроводжуються допоміжними: кінцева суха та мокра зачистка, таврування, зважування тощо. На більшості етапів проводиться ветсанекспертиза. Після завершення процесу напівтуші передають на подальшу обробку.

Професійне обладнання для забою свиней

Для забою свиней призначене різне обладнання. Передзабійне утримання організовують за допомогою металевих огорож (кліток) з напувалками та туманоутворювачами для заспокоєння тварин. Для оглушення електрошоком використовують спеціальні пристрої з кліщами, що забезпечують необхідні параметри. Сила струму регулюється автоматично залежно від маси тварини. Свиней поодинці заводять у пневматичні чи механічні бокси, перед якими розміщують прогони. Кров збирають за допомогою апарату з ножем та вакуумним насосом для харчової або ємності з мішалкою для технічної.

Для подальшої обробки використовують ванни знекровлення, столи доочистки, щіточні чи бічові мийки, скребмашини, апарати для ошпарювання та зняття щетини. Видалення внутрішніх органів проводять на майданчику — стаціонарному або з пневмоприводом. Крім вказаного, Розфуд пропонує багато іншого обладнання для забою свиней: стерилізатори, конвеєри, пневмотранспорт для каниги, дискові та стрічкові пилки, зачисні пристрої, пістолети для замивки, промислові помости, стимулятори знекровлення, візки, мийки, захисні щити, лотки тощо.

*На правах реклами 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині зіткнулися чотири авто
Наступна новина Повідомили про загибель на війні воїнів з Волині Олександра Тужилова та Юрія Царука
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні