Партія «Наш край» на Волині має нового очільника. ФОТО

Партія «Наш край» на Волині має нового очільника. ФОТО
Очільник волинської організації партії «Наш край» Олег Баляш

На Волині обрали голову обласної організації політичної партії «Наш край»: ним став Олег Баляш.

Обласна звітно-виборча конференція партії відбулася 14 лютого у селі Радовичі Турійського району.

Заступником керівника осеретку партії обрали Оксану Калюжну, яка очолює фракцію «Наш Край» у Турійській районній раді. Головою виконавчого комітету стала Оксана Ковальчук. Вона – депутат Турійської районної ради від «Нашого краю».

За кандидатур проголосували одноголосно.

Олег Баляш має дві вищі освіти, є членом політради партії «Наш край», має досвід партійної роботи, адже очолював міську львівську партійну організацію, є багаторічним керівником науково-виробничого об’єднання «Гетьман». Він – екс-депутат Львівської обласної ради.

«Це людина з великим досвідом, яка має бажання і спроможність ефективно керувати обласною організацією. Думаю, що з його приходом партійна організація отримає новий поштовх і нові можливості для розвитку», – розповів Олександр Мазурчак, голова центрального виконавчого комітету, співголова партії «Наш край».

Натомість Олег Баляш повідомив, що пріоритетом партії є розвиток місцевого самоврядування, євроінтеграція, цілісність країни. Також назвав дві основні цілі на найближчі два роки:

Перша – розбудовувати партію та пройти у Верховну Раду, аби мати змогу подавати свої законопроекти.

Друга – діяти так, аби під час місцевих виборів більше партійців здобули керівні посади.

Все це для того, аби у кожному краї мати надійних представників, які розбудовували б країну.

«Більшість людей голосували з думкою, що їхній голос не впливає на вибори. А насправді всі ми – маленькі піщинки, які утворюють ґрунт, з якого повинна будуватись вся наша партійна організація, і інші напрямки роботи, куди ми хочемо рухатись», – сказав Олег Баляш.

Очільник волинської організації партії «Наш край» Олег Баляш

На його думку, покращення в країні не залежать від того, що обіцяють по телевізору окремі політики.

«Треба не популістичними методами, а реальними кроками працювати на цій землі, розбудовувати свій край. І тоді ми об’єднаємо всі маленькі краї і вийде один великий наш край – Україна. Це і буде хороша демократична багата країна», – додав Баляш.

Співголова партії Олександр Мазурчак розповів про підсумки роботи «Нашого краю» від моменту створення політсили та поділився планами.

«Найголовнішою ідеологемою нашої партії є підтримка і розвиток місцевого самоврядування. Партія є єдиною партією, яка чітко, стабільно і послідовно підтримує саме питання розвитку кожної території і кожного органу місцевого самоврядування, тому що нема в світі жодної сильної країни, де немає сильного місцевого самоврядування», – наголосив політик.

Олександр Мазурчак, голова центрального виконавчого комітету, співголова партії «Наш край»

На його думку, децентралізаційна реформа має іти швидшими темпами, а держава має віддати громадам максимальні ресурси і повноваження для вирішення проблем.

Олександр Мазурчак зазначив, що «Наш край» відрізняється від інших партій структурою. Партія не створена під окремого олігарха, а має інститут співголів.

«Давайте уявимо, що з партії Ляшка забрати Ляшка? Або з «Батьківщини» забрати Юлію Тимошенко? Де буде сама партія? Чи партія Гриценка, чи багатьох інших. Все заточено на одного лідера. Якщо лідер вийшов з гри, партія повністю зразу розвалюється. Тому ми пішли по-іншому шляху», – зауважив політик. Мовляв, якщо завтра він перестане бути співвласником партії, то вона не розвалиться, бо опирається на потужні обласні організації.

Кожна з них утворена з досвідчених керівників та господарників, а також молоді – аби передати досвід.

Загалом в Україні до складу партії входить 16 тисяч людей. Діє 67 громадських приймалень. До слова, на Волині невдовзі запрацюють приймальні у найбільших містах, щоб кожен охочий міг звернутись з будь-якими питаннями.

Олександр Мазурчак також пояснив, чому від «Нашого краю» нема жодного кандидата в президенти.

За його словами, політсила свідомо не висувала своїх кандидатів, оскільки для неї пріоритет – вибори у Верховну Раду та відповідно робота в парламенті.

За словами політика, ці вибори – суцільний балаган, адже зареєструвалось аж 44 кандидати, більшість з яких українцям не відомі.

«Бюлетень буде довжиною один метр десять сантиметрів. При такій кількості кандидатів виборець буде дезорієнтований і все одно вибори відбуватимуться за кількома прізвищами, які є на слуху. Ми розуміємо, що головна битва буде між кількома кандидатами, а решта отримають по півтора відсотка», – сказав Мазурчак.

«Наш край» також не підтримуватиме якогось конкретного кандидата, а натомість висуває до претендентів на посаду президента 5 вимог.

Олександр Мазурчак розповів, що за даними останніх опитувань лідирують Володимир Зеленський, Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Юрій Бойко, Анатолій Гриценко та Олег Ляшко.

З-поміж усіх він найбільше розкритикував Зеленського та Тимошенко.

Володимира Зеленського політик вважає не компетентним у політиці, а Юлію Тимошенко – «чудовим руйнівником».

«Якщо треба щось зруйнувати, то треба Юлію Володимирівну. В неї нема перспективного мислення, вона не бачить стратегії. Кандидат в президенти повинен мати підтримку міжнародного суспільства, а якщо це кандидати, які крадуть шапки в Давосі, і багато інших клоунів, то на таких ми ніяк покластися не можемо», – наголосив Мазурчак.

Голова виконавчого комітету Оксана Ковальчук наостанок побажала усім любові до рідної землі.

«Якщо ми будемо любити один одного, якщо ми будемо любити свій край, ми будемо любити Україну, то все в нас буде добре», – сказала вона.

Наостанок найактивнішим партійцям вручили нагороди за активну роботу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Новий імідж для захисників: до військового госпіталю у Луцьку завітали перукарі. ФОТО
Наступна новина Релігійна громада на Волині офіційно приєдналася до ПЦУ
Останні новини
Схожі новини