«Обстежився на COVID-19, чекаю на результат». Волинський лікар Яковенко захворів

«Обстежився на COVID-19, чекаю на результат». Волинський лікар Яковенко захворів
Олег Яковенко (фото - ІА Волинські Новини)

Лікар-пульмонолог, завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко захворів на ГРВІ. Медик навіть обстежився на грип та COVID-19, оскільки останнім часом контактував з великою кількістю респіраторних хворих.

Про це Яковенко розповів у своєму дописі у фейсбуці.

Він повідомив, що перебуває вдома на лікарняному в ізоляції.

«День перший. В кінці дня з’явилась загальна слабість, біль в м’язах, сухість слизових носоглотки, кон’юнктивіт, головний біль, підвищення температури до 38.9. В іншому без особливостей.

День другий. Загальний стан покращився, температура 37, відмічалась загальна слабість, біль м’язах, втома, кон'юнктивіт, катаральні симптоми.

День третій. Загальний стан покращився, залишається загальна слабість, втома після навантаження, кон'юнктивіт, катаральні симптоми, періодично озноб.

День четвертий. Загальний стан покращився, залишається загальна слабість, втома після навантаження, перодично озноб», – розповів історію своєї хвороби лікар.

За його словами, хворі і члени його сім’ї, тому планує обстежити і їх на коронавірус, коли з’являться екпрес-тести.

Також він повідомив, як лікується він та його родина.

«Озельтамівір, парацетамол по потребі, постійно промиваємо носоглотку содовим розчином, їмо легку їжу, багато вживаємо рідини, мінімум надмірного фізичного навантаження. Сидимо всі вдома на карантині!» – пише Олег Яковенко.

Що радить Олег Яковенко

1. Не панікуйте! Захворіти на COVID-19 може кожен, і в переважній більшості всі одужують!

2. Якщо у вас є будь-які симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції (назофарингіт, кашель, задишка на фоні загального нездужання й лихоманки тощо) та/або кишкові розлади – сидіть в ізоляції вдома та негайно ТЕЛЕФОНУЙТЕ своєму сімейному лікарю та/або іншому лікарю, якому ви довіряєте! Прошу вас, якщо ви захворіли, то не біжіть одразу в лікарню робити рентген, це недоцільно!

3. При різкому погіршенні загального стану з ознаками дихальної недостатності (задишка з кашлем у спокої, яка посилюється при навантаженні на фоні загального нездужання, порушення свідомості тощо) телефонуйте одразу на 103!

4. Обстеження експрес-тестами на грип та COVID-19 – лише в умовах медзакладів за призначенням лікаря, ПЛР до РНК коронавірусу тільки в умовах інфекційних закладів, біоматеріал якого для підтвердження централізовано відправляється у вірусологічну лабораторію на Київ. 

5. Бригади екстреної медичної допомоги (103) в домашніх умовах не обстежують, тільки транспортують у лікарню та/або у разі потреби госпіталізують з підозрою на коронавірусну інфекцію в спеціалізований медичний заклад.

Нагадаємо, в Україні підтверджено уже 18 випадків зараження коронавірусом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький завод «Кромберг енд Шуберт» закривається на карантин
Наступна новина «Як на фронті. Тільки трохи по-іншому». Ми розпитали священника, як він пропонує причащатися
Останні новини
Схожі новини