«Очі війни»: на Волині діє виробництво БПЛА

«Очі війни»: на Волині діє виробництво БПЛА

У війні сучасній поряд з традиційними авіацією, артилерією, бронетехнікою, піхотою важливим сегментом є безпілотна авіація, яка дозволяє отримати максимум потрібної розвідувальної інформації і водночас зберегти найцінніше — людські ресурси. На теренах нашого краю віднедавна діє виробництво безпілотних літальних апаратів.

Звісно, кустарних, але попри це вони за своїми технічними характеристиками і коефіцієнтом корисної дії значно переважають заводські аналоги, що було доведено на практиці, пише газета «Наше життя»

Займається цією справою група небайдужих наших земляків. Зі зрозумілих причин ми не можемо називати їхніх імен та показувати облич — усе після Перемоги.

Стартувавши неподалік лінії фронту, БПЛА здатен залетіти на територію, контрольовану ворогом, на 50 кілометрів вглиб, за допомогою камер зібрати і передати необхідну інформацію і повернутися назад. І найголовніше: йому під силу пройти ворожу систему радіоелектронної боротьби.

Серед переваг «безпілотників» з Любомльщини, яких хлопці відправили на фронт вже близько трьох десятків, — не тільки ефективність у роботі, а й дешевизна: порівняно із заводськими  БПЛА такого класу вони коштують на порядок менше. Ну а щодо якості, то її може підтвердити любомльчанин Юрій Зваричук, який нині на Куп’янському напрямку, де тривають важкі  бої, і якому доводилося довгий час користуватися літачком, виготовленим нашими умільцями. Щоправда, під час розвідувального польоту над одним із стратегічних об’єктів противника його збили ракетою… Втім, доречно буде порівняти: кустарний БПЛА коштує кілька тисяч доларів, а ракета — кілька сотень тисяч.

Зараз хлопці хотіли б виготовити ще одного БПЛА для Юрія Зваричука. Хто має можливість і бажання, може підтримати цю справу, перерахувавши кошти на картку дружини воїна Надії Василівни Зваричук у Монобанку 5375 4112 0783 8488. Кінцева мета — зібрати 250 тисяч гривень. Посилання на банку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у водія патрульні знайшли наркотики
Наступна новина Перестало битися серце викладача волинського вишу
Останні новини
Схожі новини