Оглядові зони, інтерактивний музей, паркан з частоколу. Як реконструюють Вежу Чорторийських у Луцьку

Оглядові зони, інтерактивний музей, паркан з частоколу. Як реконструюють Вежу Чорторийських у Луцьку

Роботи з облаштування Вежі Чорторийських у Луцьку планують завершити до кінця 2020 року. Тут хочуть зокрема відкрити інтерактивний музею-майстерню лицарства та середньовічних часів, зробити оглядові зони.

Про це повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук у фейсбуці.

Він нагадав, що роботи відбуваються у рамках найбільш масштабного за часів незалежності України проєкт із відновлення історико-культурної спадщини міста, реставрації існуючих історичних пам'яток та збільшення туристичної привабливості Старого міста.

«Реконструкція Вежі Чорторийських відбувається у рамках реалізації проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», який впроваджується програмою «Україна-Польща-Білорусь 2014-2020», – зауважив посадовець.

За його словами, будівельники будують огорожу з частоколу та оглядові зони, ремонтують дах та фасади, проводять роботи з підсилення фундаментів частини оборонної стіни, що збереглась, реставрують підвали монастиря єзуїтів, здійснюють благоустрій території.

«У відновлених пам'ятках заплановано облаштування інтерактивного музею-майстерні лицарства та середньовічних часів, експозиції якого розміщуватимуться у башті Чорторийських та підвалах монастиря єзуїтів. Відвідувачі матимуть можливість випробувати експоновані обладунки, ознайомитись з особливостями навчального процесу в монастирі у середньовічні часи. Експозиція включатиме воскову фігуру монаха та голограму привида. За допомогою сучасних технологій туристи зможуть побачити, як комплекс пам’яток виглядав колись, дізнатися інформацію про буденне життя населення, культуру й архітектуру старого Луцька», – розповів Ігор Поліщук.

Він зазначив, що до кінця року усі роботи завершать, і тоді «відкриється нова локація та можливість повернутися на кількасот років назад».

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Нагадаємо, в межах реалізації проєкту під цокольним поверхом виявили підземелля, які не описані в історичній літературі. 

 

Шановні лучани! Ми реалізовуємо найбільш масштабний за часів незалежності України проект по відновленню історико-культурної спадщини нашого міста, реставрації існуючих історичних пам'яток та реального збільшення туристичної привабливості Старого міста - реконструкцію Вежі Чорторийських. Реконструкція Вежі Чорторийських відбувається у рамках реалізації проєкту "Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна", який впроваджується програмою "Україна-Польща-Білорусь 2014-2020". Будівельники будують огорожу з частоколу та оглядові зони, ремонтують дах та фасади, проводять роботи з підсилення фундаментів частини оборонної стіни, що збереглась, реставрують підвали монастиря єзуїтів, здійснюють благоустрій території. У відновлених пам'ятках заплановано облаштування інтерактивного музею-майстерні лицарства та середньовічних часів, експозиції якого розміщуватимуться у башті Чорторийських та підвалах монастиря єзуїтів. Відвідувачі матимуть можливість випробувати експоновані обладунки, ознайомитись з особливостями навчального процесу в монастирі у середньовічні часи. Експозиція включатиме воскову фігуру монаха та голограму привида. За допомогою сучасних технологій туристи зможуть побачити як комплекс пам’яток виглядав колись, дізнатися інформацію про буденне життя населення, культуру й архітектуру старого Луцька. До кінця року усі роботи завершать, тоді для мешканців нашого міста та туристів, відкриється нова локація та можливість повернутися на кількасот років назад. Окрім того, в межах реалізації проєкту під цокольним поверхом виявлено підземелля, які не описані в історичній літературі. Це новина вже сколихнула відомих науковців, які з нетерпінням чекають, коли ж віднайдуть вхід у досі невідомі приміщень.

Posted by Ihor Polishchuk on Friday, 29 May 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь готова до послаблення карантину, – дані МОЗ
Наступна новина Померла колишня начальниця управління статистики на Волині Марія Мотиль
Останні новини
Схожі новини