Олег Ляшко: «Мораторій на ліс-кругляк збільшує обсяг інвестицій в Україну»

Олег Ляшко: «Мораторій на ліс-кругляк збільшує обсяг інвестицій в Україну»

Не можна віддавати український ліс в обмін на кредити.

Про це в інтерв’ю виданню "Сегодня" заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Українців тримають за папуасів, в яких в обмін на кредити можна виміняти ліс, землю та інші природні ресурси. Така політика влади принижує Україну і українців. Наша політика протилежна: хочуть іноземці наш ліс – хай ставлять в Україні обладнання. А для цього вже створені умови. Команда Радикальної партії вже добилася розстрочки на два роки ПДВ на нове обладнання для модернізації виробничих фондів", - підкреслив політик.

Політик навів приклад позитивного впливу мораторію на вивіз лісу-кругляка.

"На Житомирщині відкрив деревообробне підприємство польський бізнесмен. Після прийняття мораторію він взяв додаткову площу і вклав 30 мільйонів у побудову нових цехів. І завдяки йому ще 300 житомирян мають роботу.  Я був на цьому підприємстві, він просить не скасовувати мораторій, бо він вкладав гроші у інвестиції, а після скасування мораторію, він змушений буде роздавати хабарі, щоб знайти ліс. Інвестори самі сюди прийдуть, коли побачать, що українці здатні відстоювати свої національні інтереси", - підсумував Олег Ляшко.

Перебуваючи з робочим візитом на Волині на деревообробному підприємтві ПАТ "Цумань" лідер РПЛ зокрема заявив :"Ми тут для того, аби підтримати процес модернізації деревообробних підприємств, ми зараз у Парламенті добиваємось прийняття закону про звільнення від сплати імпортного мита і розстрочки на три роки на імпортне ПДВ на нове технологічне обладнання. Це здешевить його мінімум на 30%. Тоді ви зможете купити більше нового обладнання та підвищити продуктивність праці."


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Науковці з США уперше виростили ембріон вівці з клітинами людини. Навіщо?
Наступна новина Газпром збільшив транзит газу через Україну
Останні новини
Схожі новини