Волинські митники «врятували» черговий вантаж деревини від незаконного експорту

Волинські митники «врятували» черговий вантаж деревини від незаконного експорту

Волинські митники на посту "Ковель" зупинили черговий вантаж деревини, яку намагались незаконно експортувати з України.

Як інформує Волинська митниця, під час митного оформлення партії соснових дощок, як вимагає законодавство, київський бізнесмен подав у пакеті товаросупровідних документів Сертифікат про походження лісоматеріалів для здійснення експортної операції. Однак, як з'ясували фахівці управління боротьби з контрабандою разом із залученим експертом з лісотехнічного університету, з описаних у Сертифікаті дерев можна виготовити лише половину завантажених в авто дощок. Походження решти - невідоме.

За складеним протоколом ця решта, зокрема, 21 кубометр соснового обрізного пиломатеріалу вартістю 65 тисяч гривень, тимчасово вилучена на склад митниці. Дії експортера мають ознаки порушення митних правил, передбаченого у ч. 1 ст. 483 Митного кодексу. Санкція статті передбачає конфіскацію товару та штраф у повному обсязі вартості предметів правопорушення.

Остаточні рішення у справі невдовзі прийматиме суд.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мер Володимира прокоментував ситуацію щодо нічного вибуху поблизу міста
Наступна новина У Луцьку за сутенерство на 5 років засудили колишнього гінеколога
Останні новини
Схожі новини