Олександра Дубінського виключили з фракції «Слуга Народу»

Олександра Дубінського виключили з фракції «Слуга Народу»
Олександр Дубинський

Фракція «Слуга Народу» увечері 1 лютого зібралась, щоб оголосити результати таємного голосування щодо виключення народного депутата Олександра Дубінського. Після введення проти нього санкцій США, Дубінському пропонували піти з фракції самостійно, але той відмовився.

Про це повідомляє депутатка від «Слуги Народу» Ольга Василевська-Смаглюк, пише Громадське.

За її словами на таємному голосуванні фракції за виключення Олександра Дубінського проголосували понад 180 депутатів з 246.

«Це було найкоротше засідання фракції СН ever. За виключення Дубінського зібрали більше 180 підписів», ㅡ написала вона.

Водночас, як зазначають джерела hromadske, всього за виключення депутата проголосували 198 членів фракції.

Сам Олександр Дубінський заявив, що «у фракції намагаються використовувати шахрайські методи для отримання потрібних комусь результатів».

«Я особисто прошу всіх у фракції, хто підтримує мене, не виходити з цієї фракції на знак протесту, залишитися в ній і до останнього намагатися захистити президента від шляху в прірву, куди веде його нечистоплотне оточення», ㅡ написав він у Facebook.

Що це за голосування?

Рівно тиждень тому, 25 січня, президент Володимир Зеленський на засіданні фракції «Слуга Народу» двічі запропонував Дубінському піти за власним бажанням. З вимогою виключити Дубінського з фракції виступали й інші народні депутати, зокрема представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський, Єгор Чернєв.

Однак сам народний депутат відмовився йти з лав «слуг», хоча й публічно визнавав, що його справа «негативно позначається як на фракції, так і на президентові», зазначала нардепка від «Слуги народу» Ірина Верещук.

Дубінський наполягав на тому, що США запровадили проти нього санкції помилково, за доносом «Центру протидії корупції».

Засідання фракції «слуг» тривало понад три години, але ухвалити бодай якесь рішення щодо Дубінського не вийшло. Тоді вирішили провести у фракції таємне голосування щодо того, як вчинити з депутатом ㅡ воно почалося у четвер, 28 січня.

А що взагалі сталось?

11 січня міністерство фінансів США запровадило санкції проти кількох громадян та організацій України через втручання у президентські вибори в США, серед яких опинився й Олександр Дубінський. Американський уряд вважає, що Дубінський публічно підтримував кампанію з дезінформації американських громадян із метою вплинути на результати виборів разом із позафракційним депутатом Андрієм Деркачем.

Сам Дубінський заявив, що не має зв'язків із Деркачем, а санкції на нього наклали через неправдиву інформацію, яку американським органам надав «Центр протидії корупції». Адвокатка Дубінського Тетяна Костіна на пресконференції 18 січня заявила, що депутат позиватиметься проти ЦПК за низкою статей, зокрема державною зрадою.

Своєю чергою, Офіс генерального прокурора за заявою ЦПК порушив кримінальну справу за двома статтями: ухиляння від сплати податків та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом.

Зеленський публічно не коментував введення санкцій проти Дубінського. Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявляв лише, що «незалежно від партійної приналежності ця адміністрація зробить все, що в її силах, щоб притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за втручання у вибори в США».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку здорожчає тепло та гаряча вода
Наступна новина У зоні ООС під час чергування зник військовий
Останні новини
Схожі новини