Онкохвора лучанка Мар'яна Пархом'юк розповіла, як довго триватиме лікування

Онкохвора лучанка Мар'яна Пархом'юк розповіла, як довго триватиме лікування

Онкохвора лучанка Мар'яна Пархом'юк розповіла, чому лікування є таким довгим.

«Часто отримую таке питання, чому так довго лікуватись, якщо я в ремісії. Постараюсь пояснити просто. Отже за результатами моїх аналізів я належу до високої групи ризику і моє стаціонарне лікування займатиме близько 1,5 роки плюс 2-3 роки підтримки», – пише вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Тепер щодо самого процесу. Рак крові це хвороба усіх систем, тобто ракові клітини можуть знаходитись будь де. Якщо пухлини діагностуються локально в конкретних органах (з метастазами чи без), то при лейкозі ці клітини можуть бути в периферичній крові, лікворі, кістковому мозку, і відповідно впливати на будь який орган чи систему. Якщо кров, ліквор, спинний мозок чисті (допускається не більше 5% бластів, але у кожного діагнозу є свої нюанси і показники!) - ремісія, це як народитись знову, але на 68%, – пояснює дівчина у дописі та додає:

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ЛІКУВАННЯ МАР’ЯНИ У БІЛОРУСІ

- Лікуваня після ремісії не припиняється! Ракові клітини можуть все ще бути в організмі, але не показувати себе на діагностиці, вони можуть спати, бути не активні, бути надто молодими щоб діагностуватись. Тому для того аби уникнути подальших рецедивів і «потренувати» організм лікування займає стільки часу. Чим молодший організм і чим раніше поставлений діагноз - відповідно тим коротше лікування)».

Мар’яна зазначає, що при ідеальних умов лікуватися їй на стаціонарі треба ще 8 місяців.

 

Чому таке довге лікування? Часто отримую таке питання, чому так довго лікуватись, якщо я в ремісії. Постараюсь пояснити...

Posted by Mariana Parkhomyuk on Friday, 22 March 2019

Гроші на лікування дівчини можна перерахувати на картки «ПриватБанку»:

4149 4978 6222 9442 Пархом‘юк Мар‘яна
5168 7556 3302 5024 Хомич Володимир


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 23 березня
Наступна новина У третьому будинку ЖК «Юпітер» мурують мансардний поверх. ФОТОЗВІТ
Останні новини
Схожі новини