Оновлено: Vodafone розраховує запустити 4G вже завтра

Оновлено: Vodafone розраховує запустити 4G вже завтра

Компанія запускає 4G у діапазоні 2,6 ГГц у 28 українських містах.

«Vodafone Україна» обіцяє запустити 4G найближчим часом: з 30 березня до 2 квітня – у 20 містах, і до липня – додадуться ще 8 міст України, повідомляє Економічна правда із посиланням на СЕО компанії Ольгу Устнінову,

Про це вона повідомила на прес-конференції у четвер.

За її словами, якщо компанія отримає рахунки від Українського державного центру радіочастот (УДЦР) до кінця дня, то сплатить їх і зможе запустити 4G вже в п'ятницю, 30 березня. Якщо рахунки прийдуть завтра, то, відповідно, 4G запрацює з понеділка, 2 квітня.

Водночас, як передає Інтерфакс-Україна, із посиланням на слова Устінової, мобільний зв'язок четвертого покоління на частотах 2600МГц «Vodafone Україна» буде запускати поступово. Перший запуск технології охопить 20 міст: Київ, три населених пункти в Київській області (Бориспіль, Вишневе, Чабани), Дніпро, Павлоград (Дніпропетровська обл.), Харків, Куп'янськ (Харківська обл.), Запоріжжя. Енергодар (Запорізька обл.), Львів, Полтава, Суми, Івано-Франківськ, Чернівці, Новоселиця (Чернівецька обл.), Луцьк, Кропивницький, Одеса, Херсон.

Крім того, до липня 4G зв'язок буде запущена ще у 8 містах – додадуться Бровари, Ірпінь (Київська обл.) Ліманка (Одеської обл.), Бердянськ (Запорізька обл.) Ужгород, Мукачево (Закарпатської обл.), Паляниця і Яремче (Івано-Франківської обл.), додала вона.

Водночас, Устінова підкреслила, що запуск мобільного зв'язку четвертого покоління в діапазоні 2600 МГц буде суто точковим і не передбачає повного покриття всієї території зазначених міст.

«Якби у нас була правильна історія (запуску 4G зв'язку – Mind), ми б спочатку запустили її в діапазоні 1800 МГц, потім подивилися, де не витягує, і ці hot-spot розвантажили б ... Якщо ви помітили, ми не кричимо про те, що ми запускаємо 4G в частотах 2600 МГц, ми чесно говоримо, що це тільки hot-spot, а не килимове покриття. килимове покриття вийде тільки в діапазоні 1800 МГц», – підкреслила вона.

За словами СЕО «Vodafone Україна», в даний час окремих тарифів для 4G зв'язку компанія запускати не планує, проте частина умов поточних тарифних планів буде переглянута, зокрема, в бік збільшення включеного трафіку.

Минулого тижня стало відомо, що мережа «Vodafone Україна» технічно готова до запуску швидкісного 4G-інтернету в діапазоні 2,6 ГГц у великих містах, лише очікує на отримання всієї дозвільної документації від державних органів, повідомляє прес-служба мобільного оператора.

Водночас, сьогодні УДЦР повідомив, що починаючи з 30 березня, готовий до видачі компаніям мобільного зв’язку перших дозвільних документів на експлуатацію базових станцій зв’язку четвертого покоління.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Все тріщить, вода тече крізь шви – Волинь на межі затоплення. ВІДЕО
Наступна новина На хабарі викрито посадовця Управління Держпраці Волині. ФОТО
Останні новини
Схожі новини