Російська «МТС» продає «Vodafone Україна» і йде з ринку

Російська «МТС» продає «Vodafone Україна» і йде з ринку
Фото ілюстративне

Російська телекомунікаційна компанія МТС, яка діє в Україні під брендом «Vodafone Україна», продасть українську частку свого бізнесу азербайджанській телеком-компанії Bakcell за 734 мільйони доларів.

Про це повідомляє Громадське із посиланням на РБК, що, у свою чергу, посилається на заяву МТС.

Російська компанія продасть український підрозділ через свою дочірню люксембурзьку компанію Allegretto Holding S.a.r.l. Вона передасть «дочці» азербайджанської компанії 100% акцій у нідерландській Preludium BV, яка є єдиним акціонером компанії «Vodafone Україна».

Оператор заявив, що угода відповідає стратегії групи, яка передбачає концентрацію зусиль на російському ринку.

Читати також: Як змінити оператора, але залишити старий номер. Три прості кроки

Зазначимо, що компанія Bakcell – перший мобільний оператор Азербайджану – заснована у 1994 році. Наразі вона обслуговує близько 3 мільйонів абонентів у країні. Bakcell входить до холдингу NEQSOL Holding, який здійснює бізнес-діяльність у сферах телекомунікації, нафтогазовій та інших галузях у низці країн світу, зокрема Бангладеш, Грузії, Туреччині, США, Британії та Казахстані.

Vodafone – один із трьох найбільших операторів мобільного зв'язку в Україні. Під цим брендом оператор працює з 2015 року. До цього працював під брендом «МТС», а ще раніше (до 2007 року) – UMC. Офіційно бренд Vodafone В Україні належить компанії Preludium B.V., однак кінцевим власником є російська компанія «МТС».

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Потрібен моніторинг всіх озер України, а не тільки Світязю», – депутат Володимир Дейна
Наступна новина Для Луцька можуть не купити нові тролейбуси до кінця року
Останні новини
Схожі новини