Opendatabot запускає сповіщення про судові справи через месенджери

Opendatabot запускає сповіщення про судові  справи через месенджери

Проект запустив можливість віддалено дізнаватись про відкриття та статус судових справ.

Для цього потрібно знайти в боті (він доступний для Skype, Viber, Facebook та Telegram) свою компанію, вибрати опцію «Пошук по судових справах» та підписатися, інформує ain.ua.

 

Коли у судовому реєстрі з’являтимуться нові матеріали, користувач отримає нотифікацію. Раніше доводилось перевіряти хід справи власноруч, а самостійно дізнатись про її відкриття без письмового сповіщення було майже неможливо.

Ця ініціатива створена для того, щоб підприємець чи компанія, які фігурують у справі могли контролювати її розвиток. Варто зазначити, що найпоширеніша проблема – це доставка судових сповіщень.

Часто вони просто губляться, тому що отримувач не зареєстрований за адресою.  Але довести, що сповіщення ви не отримали можна буде лише після винесення вироку або ж на наступному засіданні.

Opendatabot наводить два приклади, коли відсутність сповіщень потягла за собою  серйозні наслідки.

Перший – ситуація із заводом Дмитра Фірташа «Кримсода». У 2015 році суд стягнув з компанії кредит на суму 1,2 млрд рублів. Позов виграла компанія-одноденка «Юг Сода».

Другий приклад – арешт майна «Укртелефільму» компанією «Еверест», який став можливим через заочне рішення Дніпровського Індустріального районного суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині працедавці на соціальні потреби спрямували 827 мільйонів гривень
Наступна новина Наречений Аліни Гросу ледь не розірвав заручини зі співачкою
Останні новини
Схожі новини