Ось чому не варто пізно вечеряти

Ось чому не варто пізно вечеряти

Встановлено зв'язок між онкологічними захворюваннями молочної залози і простати та пізніми прийомами їжі.

Вчені з Глобального інституту здоров'я в Барселоні з'ясували, що звичка вечеряти менш ніж за дві години до сну може підвищити ризик розвитку раку молочної залози і простати, – повідомляє Радіо Максимум

Фахівці проаналізували дані про хвороби 621 пацієнта з раком простати і 1205 пацієнток з раком молочної залози.

Крім того, вони зібрали контрольну групу з добровольців без онкологічних захворювань, що складається з 1 321 жінки і 872 чоловіка, які відповіли на запитання про те, якого режиму сну вони дотримуються і коли харчуються.

В результаті, вчені встановили, що у тих, хто їв як мінімум за дві години до нічного сну, ризик розвитку раку молочної залози знижувався на 16%, а онкологічних захворювань простати – на 26% в порівнянні з тими, хто лягав спати відразу після вечері .

Найсильніше цей ефект був виражений у "жайворонків" і у тих, хто дотримувався стандартних рекомендацій з профілактики раку, наприклад, підтримував здорову масу тіла і не зловживав алкоголем.

За словами вчених, онкологічні захворювання молочної залози і простати часто пов'язані з активністю різних гормонів, чиї коливання залежать від добових ритмів організму.

Тому пізні прийоми їжі – одна з причин, які можуть призводити до збоїв добових ритмів, і згодом викликати рак.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку неадекват кидався на жінку з дитиною
Наступна новина Вагомі причини стати жайворонком уже завтра
Останні новини
Схожі новини