Як полегшити стан при мігрені: 5 перевірених способів

Як полегшити стан при мігрені: 5 перевірених способів
Фото ілюстративне

Головний біль знижує продуктивність, відбивається на когнітивних здібностях та пам'яті, а також погіршує якість життя. Але якщо звичайний больовий синдром легко усунути практично будь-якими знеболюючими, то мігрень погано піддається лікуванню.

Напад може розпочатись будь-якої миті, а його тривалість непередбачувана – дискомфорт здатний мучити свого власника протягом кількох діб.

Але протистояти недузі можна і потрібно: у цьому допоможуть кілька простих та ефективних способів.

Прийом медикаментів

Головний помічник у боротьбі з мігренню – аптека онлайн https://zdravica.ua/, в якій можна замовити всі необхідні препарати. Біль не виникає несподівано, як правило, його супроводжують провісники, які допоможуть розпізнати загрозу, що насувається.

Як тільки з'являться перші симптоми, варто прийняти ліки, які розроблені спеціально для боротьби з цією недугою. І чим раніше буде випитий препарат, тим краще він подіє. Тому, якщо напади виникають регулярно, краще подбати про те, щоб під рукою завжди був потрібний медикамент – варто заздалегідь придбати його в інтернет-аптеці «Здравица». Але перед покупкою потрібно ознайомитися з описом і дотримуватися інструкції: перевищення дозування неприпустимо.

Відновлення рівня цукру

Неправильний раціон, як і тривалі перерви між прийомами їжі, може призвести до зниження цукру в крові – і на тлі цього головний біль розвивається дуже швидко. І доки вона не досягла максимальної інтенсивності, потрібно встигнути перекусити, віддаючи перевагу продуктам, що містять швидкі вуглеводи.

Підтримка водного балансу

Склянка води хоча б кожні дві години – це базовий мінімум, необхідний будь-якій людині. Якщо нехтувати цим правилом, то головний біль буде виникати на постійній основі. Варто завжди носити з собою невелику пляшку води, щоб не забувати регулярно вгамовувати спрагу. А при мігрені взагалі не треба нехтувати рідиною, щоб стан не погіршувався.

Відсутність шуму та світла

Якщо є можливість, потрібно скасувати всі справи та плани, щоб виділити час на відпочинок та сон. Більшість пацієнтів з мігренню підтверджують, що цей спосіб по праву вважається одним із найкращих. А якщо встигнути випити ліки на самому початку нападу, то до ранку вже можна забути про головний біль.

Холодні компреси

Рушник із натуральних матеріалів потрібно змочити в холодній воді, ретельно віджати і прикласти до чола. Компрес необхідно змінювати кожні півгодини до стійкого полегшення. Замість вологої серветки можна використовувати пакет із льодом, але його потрібно обернути в м'яку тканину.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З полону звільнили волинянина, який захищав острів Зміїний
Наступна новина Військовий з Волині одружився з коханою он-лайн. ФОТО
Останні новини
Схожі новини