Основні інструменти performance-маркетингу

Основні інструменти performance-маркетингу

Performance-маркетинг – напрям, який працює на досягнення бізнесом вимірних результатів. Це інструменти та аналітичні процеси, орієнтовані на залучення потенційних клієнтів та збільшення прибутку. У цьому разі робота безпосередньо над іміджем компанії та лояльністю аудиторії – не головне завдання. Ключова мета полягає в ефективному вирішенні бізнес-завдань, а також в тому, аби фінансові вкладення в рекламу себе окупили. 

Для стимуляції продажів та аналітики діджитал-агентства повного циклу, як-от Promodo, використовують низку інструментів:

  • контекстну рекламу;
  • таргетовану рекламу;
  • відеорекламу;
  • мобільні додатки;
  • influence‐маркетинг;
  • рекламу мобільних додатків.

Як правило, лише один інструмент використовується рідко. Найчастіше маркетологи застосовують їх у комплексі.

Контекстна реклама

Це маркетинговий канал, коли рекламні оголошення демонструються користувачам з огляду на їхні інтереси або запити у пошукових системах. Він видимий для тих, хто ввів у пошуку конкретні ключові слова. Цей вид реклами ефективний для просування послуг і товарів, продати які необхідно відразу, оскільки запит на товар, що цікавить людину, вона вводить сама.

За допомогою низки сервісів реклама розміщується з урахуванням тематичних інтересів та поведінкових особливостей кожного користувача.

Таргетована реклама

Таргетинг – це реклама в соцмережах, яка демонструється людям з конкретними демографічними показниками, ґрунтуючись на їхній поведінці у мережі та довгострокових інтересах.

Відмінність між контекстною та таргетованою рекламою полягає у спрямуванні. У першому випадку – це спрямованість на конкретний купівельний запит. Натомість завдання таргетованої реклами – пробудити в потенційного покупця бажання придбати товар. Ставка робиться на креатив, адже людина заздалегідь не планувала його купувати. Таке бажання має виникнути під час перегляду реклами.

Відеореклама

Цей інструмент виконує одразу дві функції – performance та іміджеву. Комплексний підхід дозволяє підвищити залучення аудиторії та запам'ятовуваність рекламованого бренду. Така реклама з'явилася досить давно, коли телебачення лише починало здобувати популярність.

Нині відеореклама розміщується переважно на наступних майданчиках:

  • інформаційні та розважальні сайти;
  • соцмережі;
  • онлайн-кінотеатри;
  • відеохостинги;
  • мобільні застосунки.

У відеореклами є кілька суттєвих переваг:

  • більше ймовірності, що користувач її подивиться;
  • є можливість таргетувати її на ЦА;
  • більш вигідна з погляду фінансових витрат, якщо порівнювати з телевізійною рекламою.

Ще один плюс відеореклами – це можливість візуалізувати емоції, настрій, слоган і пісню, що викликає асоціації з рекламованим товаром.

Influence‐маркетинг

Більшість людей багато часу проводить в соцмережах, переглядаючи фото та відео від популярних блогерів. Користувачі починають довіряти їхній думці та порадам, що стосуються різних послуг і товарів. Influencer-маркетинг – це співпраця з інфлюенсерами, яка дозволяє вплинути на думку користувачів. Завдяки нативності це досить ефективний інструмент маркетингу, адже не має вигляду відвертої реклами.

Реклама мобільних додатків

Щодня цей продукт звантажують мільйони людей. Мобільні програми просуваються через відомі маркетплейси Google Play та App Store. Використовуються і традиційні канали для реклами Google Ads та Фейсбук. Також маркетологи досліджують нові канали, на яких можна розмістити рекламні оголошення. Цей перелік містить App Gallery, Mac Store, TikTok.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку чоловік посеред вулиці лишив підозрілу сумку: люди викликали поліцію
Наступна новина Повідомили про загибель 23-річного Героя з Волині
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні