Останній концерт «The Beatles». ВІДЕО

Останній концерт «The Beatles». ВІДЕО

Є такі знакові дні в історії «Бітлз», які пам'ятають усі.

16 серпня  1962-го Епштейн прибрав з групи Піта Беста і взяв Рінго. 9 лютого 1964 року хлопці вперше зіграли в шоу Еда Саллівана, їх виступ дивилися 73 мільйони людей і з цього дня бітломанія почалася і в США.

27-го серпня 1965 року «Бітлз» зустрілися в Беверлі-Хіллз з Елвісом Преслі. У березні 1966 року в лондонському таблоїд Evening Standard вийшов інтерв'ю Джона, де він сказав, що «Бітлз» популярніші, ніж Ісус, і шанувальники почали палити їх портрети і платівки.

1 червня 1967 го вийшов найбільший музичний альбом в історії людства - Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

20 березня 1969 Джон одружився на Йоко, а 26 вересня з'явився альбом Abbey Road з геніальною Come Together.

В історії «Бітлз» є ще одна важлива дата - 30 січня 1969 року. Концерт на даху будинку №3 по вулиці Savile Row, 3, в Лондоні, де розташувалася звукозаписуюча студія Apple Records, яку «Beatles» відкрили в серпні 1968-го.

Співробітники студії, менеджери групи і випадкові глядачі побачили тоді останній спільний виступ музичного ансамблю, який став одним з головних символів XX століття. 

Група хотіла представити свій новий альбом на публіці, але домовленість з адміністрацією залу, де хотіли влаштувати презентацію зірвалася і виникло спонтанне рішення зробити шоу на даху будівлі студії. До того ж, це було вдалим рішенням для завершення зйомок фільму про записи Let It Be.

У той день було холодно і хлопці одяглися в те, що було під рукою. Постарались жінки - Морін одягла на Рінго червоний плащ з теплою шерстяною підкладкою, а Йоко змусила Джона одягнути її шубу.

Концерт тривав 42 хвилини. За цей час на вулиці зібралися люди, туди збіглися фотографи і телебачення, на дахах сусідніх будинків збиралася велика кількість люду. Тоді, звичайно, ніхто ще не розумів, що вони присутні під час історичної події. Два оператори фільму ходили з камерами по вулиці і знімали людей. 

Поки інженер звукозапису міняв плівку на магнітофонах в підвалі, музиканти зіграли кілька акордів з «Боже, бережи королеву». 

Приблизно через десять хвилин після початку виступу в поліцію зателефонували мешканці сусіднього будинку – жителям заважав гучний звук музики. Відділення поліції знаходилося зовсім поруч. Звідти відправили патруль, який піднімався на дах будинку і вступив у переговори з співробітниками Apple Records. Поліцейські не зводили очей з учасників групи, але за дорученням служби просили припинити виступ.

В результаті переговорів «Бітлз» вимкнули підсилювачі та зняли гітари. Вони встигли зіграти Get Back три рази. 

Підсумки історичної події підвів Джон: «Я хотів би сказати спасибі від імені групи та всіх нас. Сподіваюсь, що ми успішно пройшли прослуховування». Ці слова ввійшли в альбом Let It Be.

Більше вони ніколи не грали в публіці разом.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку скаржаться на перевізників
Наступна новина Що на Волині приватизовуватимуть? ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини