ОТГ Харківщини та Вінниччини ознайомилися з розвитком сільських територій на Волині

ОТГ Харківщини та Вінниччини ознайомилися з розвитком сільських територій на Волині

Нещодавно відбулася навчальна поїздка «Розвиток сільських територій на Волині» для представників об’єднаних територіальних громад Харківської та Вінницької областей до Волинської області. 

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Передовсім гості побували у Волинському ЦРМС, де розповіли власні очікування та дізналися інформацію про область із вуст радника із питань місцевих фінансів Волинського ЦРМС Анатолій Матвіюк.

На Волинь прибуло три десятки гостей із інших областей. Зокрема, голови об’єднаних територіальних громад, їх заступники, проектні менеджери, представники бюджетних установ тощо. Найдужче гостей цікавило питання розвитку сіл після об’єднання. Власне, навіть бажання «помацати» і «позаглядати», аби дізнатися хоч трішки секретів Волинських громад.

Голова громади Андрій Сапожник привітав усіх з приїздом на Павлівщину, розповів про громаду, чого вдалося досягнути за півтора року об’єднання, поділився планами на майбутнє, а також відповів на всі запитання, які цікавили гостей.

Спочатку гості ознайомилися із роботою ТОВ «Старий Порицьк» (вирощування еко-сільськогосподарської продукції, ВРХ молочних порід, переробка молока, виробництво сирів).

Директор підприємства Юсковець Микола Ігорович розповів гостям про особливості виробництва, переробки та реалізації органічних молочних продуктів. Учасники делегації мали змогу не тільки познайомитися з роботою підприємства,  але і продегустувати органічну продукцію. 

Цікавим був візит на Павлівський пивзавод. Головний пивовар Колесник Людмила Борисівна розповіла гостям про те, як відбувається процес виробництва пива та води та дозволила побачити  все вживу.

Наступного дня на гостей чекали відвідини Смолигівської ОТГ, зокрема вони більше дізналися про вирощування знаменитої полуниці і пекінської капусти у селі Хорохорин. Гості побували на одному з полів, де вирощують полуницю, також могли почастувати «хорохоринським чудом» та перейняти досвід вирощування. Про особливості розвитку громади детальніше розповіла її очільниця Галина Прус. 

Ознайомилися з логістичним центром фабрики «Нестле» та соціальною інфраструктурою Смолигівської ОТГ, а саме ДНЗ «Казка» села Смолигів.

Далі гості із них областей відвідали Княгинівську ОТГ, де дізналися про досвід розвитку сільського господарства. Радник із регіонального розвитку Петро Гоцалюк розповів про сільський розвитку як частину стратегії розвитку громади та досвід реалізації стратегії розвитку у Волинській області. Також про розвиток громади розповіла її очільниця Олена Твердохліб під час презентації досягнень та планів Княгинівської об’єднаної територіальної громади у місцевому клубі. 

В. о. старости Барської об’єднаної територіальної громади із Вінницької області Оксана Зажирко зауважила, що «це дійсно корисна, цікава поїздка. У всієї групи, колег з Вінничини горять очі. І кожен з нас їде на рідну землю зі своєю ідеєю…». 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині маленька дівчинка бореться за життя одразу з двома хворобами
Наступна новина У селі на Волині на території дитсадку влаштували випас коней і розпиття алкоголю
Останні новини
Схожі новини