Отримувала зарплату 8 липових працівників: нові подробиці справи директорки Шацького нацпарку

Отримувала зарплату 8 липових працівників: нові подробиці справи директорки Шацького нацпарку

На Волині працівники ДБР викрили злочинну групу, яка привласнила з бюджету близько мільйона гривень. До групи входили директорка одного з Національних парків Волині та деякі працівники установи. Вони фіктивно оформили вісьмох працівників Нацпарку.

Про це повідомили в теруправлінні Державного бюро розслідувань.  

Зазначимо, що йдеться про директорку Шацького природного нацпарку Марію Христецьку, якій ще в листопаді 2022-го повідомили про підозру. 

Липові співробітники на посадах наукового відділу, юрисконсульта, технічних працівників працювали лише на папері, а зарплату за них отримувала директорка.

Як встановило слідство, з жовтня 2021 по червень 2022 вона разом зі спільниками заробила на «мертвих душах» близько 1 мільйона гривень.

Тож посадовиці вже повідомили про підозру у шахрайстві, розтраті майна, підробці документів у складі організованої злочинної групи(ч. 2 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як розповіла в коментарі Суспільному речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич, наразі керівниця нацпарку знаходиться під особистим зобов'язанням та продовжує виконувати свої обов'язки. На попереднє рішення суду про відсторонення Марія Христецька подала апеляцію. Тоді суд поновив її на посаді. Нині прокуратура знову проситиме суд про відсторонення жінки.

Під час розслідування стали відомі нові факти щодо зловживання службовим становищем.

 Як зазначають в Держбюро розслідувань, посадовиця підозрюють у шахрайстві, розтраті майна та підробці документів у складі організованої злочинної групи. Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. До суду подано клопотання про відсторонення її від посади. Також вирішується питання про повідомлення про підозру іншим учасникам організованої злочинної групи.

Нагадаємо, на сесії 30 липня депутати Ковельської районної ради визнали звіт директорки Шацького національного парку Марії Христецької незадовільним і висловили їй недовіру. У листопаді Луцький міськрайонний суд обрав Христецькій запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту на 60 діб, і відсторонив від роботи.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Судитимуть лучанина, який розбещував малолітніх дівчаток
Наступна новина Сьогодні на Волинь привезли загиблого Героя, звістку від якого рідні чекали з вересня
Останні новини
Схожі новини