«Пам’ятаємо своїх Героїв»: створили фотокнигу про загиблих і померлих воїнів з волинської громади

«Пам’ятаємо своїх Героїв»: створили фотокнигу про загиблих і померлих воїнів з волинської громади

У середу, 12 червня, у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва презентували фотокнигу під назвою "Пам’ятаємо своїх Героїв 2014-2024". Це – збірник матеріалів про загиблих і померлих героїв Мар’янівської селищної територіальної громади.

Про це Суспільному розповіла ініціаторка створення фотоальбому Євгенія Харків, чоловік якої захищав територіальну цілісність України у 2015-2016 роках і демобілізувався за станом здоров’я.

"Багато пролито сліз, але я дякую, що він у моєму житті був. Спочатку у нього був позивний "Баян", бо він був вчитель музики, а після бою йому дали позивний "Ураган". Коли повернувся з війни, ми побудували капличку. Кожного місяця, коли він був на війні, я вишивала одну з ікон", — сказала жінка.

Біографії, світлини та відеозаписи розповідають про життя та подвиги захисників із Мар’янівської громади, зазначила секретарка селищної ради Ольга Васюренко. З її слів, фотоальбом допомогли видати благодійники.

Наклад становить 93 примірники. У фотоальбомі, сказала посадовиця, є інформація про 30 захисників, в електронній версії фотокниги — про 31 захисника.

"Було розміщено інформацію ще про одного героя – Олександра Юзву, який є вихідцем із нашої громади, але похоронений в Гаразджі. Я запропонувала створити QR-коди і таким чином розмістити якомога більше інформації та посилань про кожного. Тому виникла така ідея створити електронну версію фотоальбому", — каже секретарка ради.

Колишня вчителька, а нині пенсіонерка, Галина Стрільчук писала текст для фотоальбому. Жінка розповіла, що знала багатьох загиблих військових, історії яких увійшли до фотоальбому.

"Частина із них — мої учні. Мені боляче писати про них, тому що я їх знаю молодими і гарними. Найкращі спогади про них. Вразила мене доля мого учня – Степанюка Володі, який загинув, рятуючи товариша. Осколок попав йому поза бронежилетом. Товариша врятував, а сам загинув. Лишилися незагоєні рани", — додала волинянка.

Фотоальбом "Пам’ятаємо своїх Героїв 2014-2024", зазначила ініціаторка його створення Євгенія Харків, будуть дарувати для сімей загиблих/померлих воїнів АТО/ООС та бібліотекам в області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відбулася соціальна акція на підтримку поранених захисників
Наступна новина Рашистів у 8 разів більше, ніж нас, – Азимут із 47-ї бригади Маґура про бої на Покровському напрямку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні