Пандемія коронавірусу призведе до мільйонів небажаних вагітностей, – ООН

Пандемія коронавірусу призведе до мільйонів небажаних вагітностей, – ООН
Фото ілюстративне

Якщо коронавірусна криза триватиме хоча б ще 6 місяців, 47 мільйонів жінок зі 114 країн із низьким та середнім рівнем доходів не матимуть доступу до сучасних контрацептивів. Це може призвести до 7 мільйонів незапланованих  вагітностей. Якщо ж хаос, спричинений карантином, триватиме рік, то можна говорити про цифру 15 мільйонів незапланованих вагітностей. 

Такими є прогнози дослідження, яке провела агенція ООН, що зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров'я та розбудови потенціалу молоді (UNFPA), повідомляє Українська правда.

До того ж, згідно з UNFPA, карантин, який триватиме до 6 місяців, може бути причиною 31 мільйона випадків гендерного насилля. 

Також пандемія відтерміновує програми, які мають боротися з ритуалами жіночого обрізання та дитячими шлюбами.

Через це протягом наступних 10 років кількість дитячих шлюбів може збільшитись на 13 мільйонів випадків. 

«Ці нові дані показують, що COVID-19 може мати катастрофічний вплив на дівчат та жінок в усьому світі», – каже виконавча директорка UNFPA, докторка Наталія Канем

Дослідники бачать два шляхи, як пандемія може сприяти гендерному насиллю.

Перший шлях – це згортання програм, які надавали послуги та підтримку жертвам насилля.

Другий – той факт, що через карантинні обмеження, жінки буквально у заточені зі своїми кривдниками, а багато безпечних місць, якими могли скористатись жінки, наразі зачинені. 

«Я особисто бачила випадки насилля. Наприклад, коли чоловік побив жінку протягом комендантської години, тому що він втратив роботу, а жінка не може контролювати сама їхніх 9 дітей. Інша жінка розповіла мені, як щодня переживає сексуальне насилля від свого чоловіка, який також втратив роботу. Я бачила, як жінок б'ють на очах у їхніх дітей», – розповідає  директорка жіночого проєкту розвитку Ісламської благодійної організації Гадір Мохаммед Ібрагім Кара Булад.

Як показує світовий досвід, незаплановані та підліткові вагітності – це часті наслідки епідемій та карантину. 

Наприклад, кількість вагітностей серед неповнолітніх дівчат різко підвищилась у Західній Африці, коли школи закрили на карантин через Еболу. 

«Коли школи зачинені, у підлітків більше часу та вищі ризики сексуального розтління. Також частішають випадки зґвалтування», – каже адміністративна працівниця зі Сьєрра-Леоне Кейслі Колеман

Читати також: В ООН заявляють про спалах домашнього насильства під час карантину


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від чого помирають волиняни? Статистика за два місяці 2020 року
Наступна новина Скільки заробляють начальники і директори Волинської ОДА
Останні новини
Схожі новини