Парафіяни першого на Любешівщині села спробували перейти в ПЦУ. ФОТО

Парафіяни першого на Любешівщині села спробували перейти в ПЦУ. ФОТО
Храм Святого Іоанна Богослова у Невірі (фото - Район.Любешів)

У селі Невір відбулася перша в Любешівському районі спроба парафіян храму УПЦ Московського патріархату перейти в ПЦУ.

Вирішувати питання переходу по обіді 10 березня біля сільської церкви зібралося близько сотні вірян, повідомляє Район.Любешів.

Я зазначає видання, були у натовпі і гості села – переважно в рясах: група підтримки священиків від УПЦ МП на чолі зі своїм благочинним.

Люди були збуджені і ще до початку зборів зривалися на крик, відстоюючи свою точку зору.

Село практично розділилося ледве що не на два ворожі табори, готові до радикальних дій, підтвердженням чого були часті сутички та шарпанина, гасити які доводилося правоохоронцям.

Намагання перевести збори, про початок яких усе ж оголосили, у спокійне, цивілізоване русло успіхів не принесло, тож бажане для прихильників ідеї вирватися з-під опіки московської церкви голосування за це так і не відбулося.

Натомість частина парафіян дружно підняла руки на заклик місцевого священика, котрий виступив проти переходу, продовжувати молитися разом з ним.

Храм Святого Іоанна Богослова в Невірі будувався та діяв перші роки в підпорядкуванні УПЦ Київського патріархату. Та згодом не без впливу уродження сусіднього села Ветли, а тодішнього високопоставленого комуніста Адама Мартинюка парафіяни змінили священика й перейшли в УПЦ МП.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька біля собору відзначили заговини на Великий піст. ФОТО
Наступна новина Юрія Яцюка провели в останню путь. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини