Париж затопило, по місту бігають щурі, деякі райони евакуюють. ВІДЕО

Париж затопило, по місту бігають щурі, деякі райони евакуюють. ВІДЕО

Головна ріка Парижа – Сена – вийшла з берегів внаслідок безперервних дощів, які тривали майже місяць. Повінь викликала руйнівні наслідки для багатьох частин міста.

З регіону Іль-де-Франс евакуювали вже близько 1,5 тисячі людей, така ж кількість будинків в Парижі залишилося без електрики, повідомляє CNN з посиланням на паризьких правоохоронців, – йдеться на сайті Mind.UA.

Наразі для усуненні наслідків паводку задіяні всі комунальні служби Парижа. Метеорологічні служби країни прогнозують, що повінь досягне свого піку 29 січня.

З перебоями працюють метро та приміські поїзди. Вода підтопила і підземні парковки в двох округах. Судноплавство припинилося на найближчі три тижні.

Найбільше постраждав річковий бізнес – ресторани на пароплавах, бари на баржах та ін.

Мерія французької столиці запустила спеціальний дрон, щоб спостерігати за підйомом Сени в основних точках міста. Метеорологи попереджають: дощі будуть йти і далі.

«Ми не бачили таких дощів з 1900 року», – кажуть експерти «Метео Франс».

Також повідомляється, що вулиці і двори столиці Франції заполонили безліч щурів, які вилізли із запотлених підвалів, рятуючись від повені. У великих кількостях гризуни збираються біля сміттєвих баків у пошуках їжі (на відео). Був зафіксований випадок нападу зграї щурів на людину.

Раніше було оголошено про евакуацію багатьох експонатів знаменитого Лувра. Відділ ісламського мистецтва музей повністю закрився через повінь. У Малому палаці близько 5 тисяч картин, скульптур та інших експонатів перенесли на верхні поверхи.

«Є відчуття, що це наслідки глобального потепління. На жаль, буде ставати гірше і гірше», – вважають парижани.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь отримала 245 мільйонів гривень на субсидії
Наступна новина Понад 60% українців вважають, що працювати у воюючій з Україною Росії - це нормально
Останні новини
Схожі новини