Парламент дозволив місцевим радам виділяти гроші на Сили оборони

Парламент дозволив місцевим радам виділяти гроші на Сили оборони

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада дозволила місцевим радам фінансувати підрозділи Сил оборони України.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк Telegram.

«Нарешті прийнято законопроєкт №9559д, який дозволяє місцевим радам фінансувати підрозділи сил оборони, також повертає можливість проведення дистанційних засідань колегіальних органів місцевого самоврядування та врегульовує окремі кадрові питання на період воєнного стану», – написав він.

Железняк зазначив, за законопроєкт в цілому проголосували 303 депутати.

Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони України (№9559д) був зареєстрвоаний 30 серпня 2023 р. Документ був підтриманий в першому читанні 11 квітня.

За інформацією Руху «Чесно», до цього часу існувало три законодавчо затверджені способи надання допомоги військовим підрозділам. Перший – забезпечення добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ) харчуванням, медикаментами, обмундируванням, але не технікою і не зброєю. Другий – перерахунок коштів до держбюджету або ж конкретній військовій частині у вигляді субвенції (загалом у 2023 році місцеві громади добровільно перерахували на потреби ЗСУ понад 16 млрд гривень). І третій – купівля військових облігацій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Продавав «непридатність» до служби: на Волині затримали учасника добровольчого формування
Наступна новина Народжений воїном: спогади про Героя з Волині Юрія Корецького, якому навіки 29
Останні новини
Схожі новини