Пенсія у спадок. Банкір розповів, як це можуть зробити в Україні

Пенсія у спадок. Банкір розповів, як це можуть зробити в Україні

Накопичувальна пенсія в Україні може перейти у спадок.

Про це розповів інвестиційний банкір Тарас Козак в ефірі каналу "Україна 24".

«Ризики (при впровадженні накопичувальної пенсійної системи - ред.) є, але треба їх зменшити, а не ставити за основу для заборони накопичувальної системи. Солідарна система, як ми бачимо, не здатна забезпечити пенсіонерів більш-менш нормальною пенсією, яка сьогодні становить від 2 до 3 тис. гривень, це сміх крізь сльози», – сказав він.

Експерт пояснив плюси накопичувальної системи.

"Треба йти шляхом, яким йде весь світ — це накопичувальна пенсія, поки громадянин працює, накопичує частину доходів на індивідуальний пенсійний рахунок. Коли йде на пенсію — починає користуватися цими коштами. Якщо раптом громадянин не дожив, то, на відміну від солідарної пенсії, яка зникає, ці кошти переходять у спадок.

Крім соціального боку, це ще й фінансовий ресурс, тому що накопичувальні кошти -— це так звані довгі гроші, які десятиліттями працюватимуть на економіку України, це величезні гроші, мільярди гривень", — сказав він.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу в Україні виявили 463 нових хворих на COVID-19. На Волині - 27
Наступна новина На Волині у 27 людей виявили COVID-19. Розказуємо, де саме
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні