Перед Великоднем перевірили, чи лучани ходять на ринок в масках

Перед Великоднем перевірили, чи лучани ходять на ринок в масках

У Луцьку працівники Держпродспоживслужби перевірили Завокзальний і Центральний ринки на дотримання протиепідеміологічних правил.

Протоколів на порушників нині не складали, лише пояснювали необхідність носіння масок, – повідомляє Суспільне.Волинь.

Дотримання протиепідеміологічних вимог на ринках, у закладах торгівлі, громадського харчування перевіряють щотижня, - каже працівник Держпродспоживслужби Дмитро Молчан.

На Завокзальному ринку представники Держпродспоживслужби нагадувати покупцям та продавцям про необхідність носіння маски та дотримання дистанції. Тим в кого захисна маска на бороді – розповідали про правила використання індивідуальних засобів захисту.

Зі слів завідувача ринку Віктора Голяра, нині 95 % покупців приходять на базар у масках: «люди більш-менш дисциплінованими стали. В кожного є друзі, знайомі, які хворіли. На початках було складніше, навіть доходило на воротах до бійок».

У продавців Держпродспоживслужба також перевіряла наявність засобів дезінфекції та ємкості для утилізації використаних засобів захисту. Цього року в Луцьку склали 35 протоколів про порушення, торік – 120. Штрафи за це – від 120 до 425 гривень.

Перевірити роботу цього ринку у Держпродспоживслужбі планують і наступного тижня. Порушення карантинних вимог також фіксують поліцейські. Як розповіла речниця Нацполіції на Волині Ольга Бузулук, у 2020 році правоохоронці оформили майже 3 тисячі матеріалів, цього року уже понад 4 тисячі постанов і протоколів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу в Україні 351 людина померла від коронавірусу
Наступна новина На Волині - ще 185 хворих на covid-19
Останні новини
Схожі новини