Перша концесійна дорога вестиме в ЄС

Перша концесійна дорога вестиме в ЄС

Дорога Львів-Краковець стане першою в Україні трасою, яку побудують на умовах концесії. Її збираються звести за 4-5 років. Протяжність дороги складе 84,4 км.

Першою трасою, яка буде побудована в Україні на умовах концесії, стане дорога від Львова до українсько-польського кордону. Про це на сторінці Укравтодору у Facebook повідомив виконувач обов'язки керівника компанії Славомир Новак.

"Сподіваюся, що вже в цьому році буде підписано перший договір про будівництво доріг на основі концесії. Першою концесійною дорогою стане дорога від Львова до українсько-польського кордону, що посприяє розширенню економічних зв'язків між Україною та країнами ЄС", - зазначив Новак.

Йдеться про дорогу Львів-Краковець, будівництво якої обговорюється вже багато років. Її протяжність складе 84,4 кілометра.

Передбачається, що кошти інвестору будуть повернуті за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ і експлуатацію об'єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, сучасних ліній зв'язку вздовж дороги.

Орієнтовний термін будівництва дороги складе чотири-п'ять років. Термін концесії повинен скласти до 49 років.

Концесіонер відповідатиме за будівництво, утримання, ремонт чотирисмугової дороги, яка буде побудована за категорією 1-А. Орієнтовна швидкість руху складе 120 км/год.

Нагадаємо, Верховною Радою у вівторок, 27 лютого, був прийнятий закон, спрямований на вдосконалення законодавчого регулювання будівництва та експлуатації автомобільних доріг загального користування державного значення на умовах концесії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Навіщо англійці залишають свої шапки, шарфи та рукавички посеред вулиці. ФОТО
Наступна новина Волинських самоврядців вчили, як не стати корупціонерами. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні