Перший хворий на коронавірус житель Чернівців одужує. Мають виписати через два дні

Перший хворий на коронавірус житель Чернівців одужує. Мають виписати через два дні

Результати аналізу на коронавірус у першого в Україні хворого у понеділок 16 березня показали негативний результат, повідомила заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації (ОДА) Наталія Гусак на брифінгу.

Однак, наголосили, що проведуть додатковий аналіз через два дні, пише Інтерфакс. Україна

"Сьогодні ми отримали негативний результат, перший, від нашого пацієнта номер один, у якого попередні результати були позитивними. Тобто, ми можемо говорити, що через дві доби у цього пацієнта так само візьмуть зразки, і якщо вони знову будуть негативними, ми зможемо говорити про одужання та виписку пацієнта", - повідомила вона.

Вона зазначила, що частину людей, які контактували з двома пацієнтами, у яких раніше виявили випадки захворювання коронавірусом, госпіталізовано, а частина перебуває у самоізоляції, і у всіх них відібрано зразки для діагностування інфікування коронавірусом.

Гусак наголосила, що вік пацієнтів із підозрами на коронавірус і пацієнтів із підтвердженими випадками, не називатимуть.

Вона повідомила, що в Обласній клінічній лікарні Чернівецької області є 19 апаратів штучної вентиляції легень, два з них очікують із ремонту. Також у понеділок ОДА відправила запит на Кабінет Міністрів України та Раду національної безпеки і оборони про надання додаткових апаратів штучної вентиляції легень високого класу.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, коли на Волині будуть експрес-тести на коронавірус
Наступна новина Луцька кав'ярня закривається на карантин і продає тістечка удвічі дешевше
Останні новини
Схожі новини